Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znovu natření radiátorů.

Od: aren odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
Mám ploché radiátory v panelovém dome(cca 30 let staré). Radiátory jsou bez koroze, ale již jednou byly natřené na červenou barvu. Nyní je chci znovu natřít ale na bilo. Četl jsem si o tom že je třeba odmastit, použít první základní nátěr a potom barvu. Ale nedocetl jsem se co s tím původním nátěrem. Stačí zbtousit oc lovym kartáčem a smutkem nebo třeba sundat ruskou?
Díky Radek

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sundat nátěr není třeba, pokud drží. Stačí lehce obrousit skelným papírem, odmastit a natřít barvou na radiátory. Stačí postupovat dle návodu na plechovce.

Barva Radik

aren

Děkuji za radu. Možná se zeptám blbě, ale opravdu jsem to nikdy nedělal a radši se zeptám, než dělat machra, a pak vše posr... Starý nátěr drží takže ho obrousim papírem (zrnitost 80/100 bude vhodný?) potom odmastím např tech. benzínem, následně natřu barvou ku příkladu "BALAKRY RADETL Barva vrchní na radiátory" dle návodu. říkám to správně? Děkuji za trpělivost

Potřebuješ ten povrch zdrsnit aby nová barva dobře přilnula takže se neboj větší hrubosti papíru.

A jenom perličku - z fyzikálního hlediska prý vyzáří více tepla hnědá než bílá barva takže ta červená nebyl takový úlet jak si myslíš ale přece jen bílá je bílá. Prostě to nebije do očí takže tě chápu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]