Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně bývalého nájemníka. Náhodně jsem zjistila, že v bytě, který jsem koupila, má stále nahlášen trvalý pobyt bývalý nájemník...Jak mám postupovat? Mohu ho odhlásit např. na město? Nájemní smlouvu samozřejmě už nemá, ale aby se jednou neobjevil u dveří, že tam chce bydlet, nebo abych mu nemusela shánět náhradní bydlení...Děkuji moc předem za porady.
Dobré ráno přeji, děkuji za odpovědi, ale ještě se v tom trochu ztrácím...Pro upřesnění...já jsem koupila byt a dcera také. Jakým způsobem tedy odhlásím bývalé nájemníky, neboť v obou případech opravdu hrozí exekuce? Toto řeší obecní úřad nebo městský odbor na evidenci obyvatel? Stáhnu si tedy někde nějakou žádost? Moc děkuji za pomoc, dost úsilí mě stálo, aby se problémoví nájemníci odstěhovali a teď abych ještě řešila jejich odhlášení...Přeji hezký den
Abyste vyřešila svůj problém, musíte poslat žádost o zrušení trvalého pobytu, a to úřadu, který má evidenci obyvatel na starost. Ve Vašem případě to bude pravděpodobně městský úřad. Magistrát města Brna má pro tyto případy formulář, který přikládám. Pokud Váš příslušný úřad podobný formulář nemá, neuděláte chybu, když použijete zmíněný formulář jako vzor a upravíte (přepíšete) jej pro svou potřebu.
Trvalý pobyt nic neřeší, je to jen administrativní údaj. Určitě to není důvod, aby tam mohl bydlet. Musíte dojít na evidenci obyvatel, požádat o zrušení jeho trvalého bydliště.
Zajímavé je , že když jsem si cca před rokem a půl měnil trvalé bydliště z domu který jsme prodávali do jiného- mnou vlastněného- tak chtěli na OÚ list vlastnictví pro změnu trvalého bydliště.
Trvala adresa je pouze na cislo popisne. Ne na konkretni byt. Ale pro klid duse jej zrusit muzete. Musite zajit na urad a podat navrch. Musite mit dva svedky ze vchodu, kteri dosvedci, ze tam dotycny uz nebydli.
Co má podat navrch? Já když jsem potřeboval zrušit TP osobě jež už nebydlela v mém bytě,tak jsem podal ŽÁDOST...
Dobre, tak jste me dostal. Tak podat zadost. Ono, tady se fakt nekdy chyta za kazde slovicko. Jeste aby clovek po sobe vsechno cetl 10 krat, zda tam nema chybu.
Ok já jsem už taky starší.Sorry ale nedalo mi nereagovat na to "podat navrch". Asi jste psal z mobilu nebo tbl-tam, když nekontroluji taky občas napíši blbost.Jinak je Vaše odpo správná
.
Na ohlašovně pobytu (na městském úřadu, magistrátu atp.) podejte návrh na odhlášení, on tím získá trvalý pobyt na obecním úřadu obce, kde se tak stalo.
Správní poplatek je za tento úkon tuším 100 Kč na osobu, kterou chcete takto "odhlásit" ze své nemovitosti, samozřejmě musíte tvrdit a dokázat, že v nemovitosti nebydlí a nemá tam domácnost, je to přímo v zákoně o rč a pobytech.
Ostatně, pokud někdo chce (potřebuje) získat TP v obci X, třeba kvůli nároku na cokoliv, obecní byt nebo DPS apod, dělá se to přesně takto: domluví se s někým, ten mu dá souhlas, zapíše se TP a druhý den ten někdo ho tímto způsobem odhlásí, trvalý pobyt v obci zůstane (na magistrátu). Viděl jsem i, jak obce toto radí )
Druhá finta je, že když zjistíte řemeslníka živnostníka, který Vás okradl, a asi nejen Vás, tak pokud zjistíte, že má adresu sídla (trvalého pobytu) na obecním úřadu a nahlásít to na Živnostenský úřad s návrhem na zrušení živnosti, tak by mu měli zrušit živnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.