Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šroub do vrtací korunky

Od: heterak® odpovědí: 10 změna:

Kde sehnat metrický šroub do vrtací korunky k uchycení vodícího vrtáku?

Šroubek sem ztratil.

Použil jsem jiný,ale hned se díky vybracím při vrtání strhnul závit.

Je tedy potřeba šroub z kvalitní oceli. Nevíte kde sehnat?

Šroub do vrtací korunky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zkuste doplnit na šroub kontra matku...bude to mnohem lepší, šroub bude vrták držet...

doplněno 17.02.21 20:13:

Má na hlavě označení 8.8, jak píše i mikihans...

Tady třeba jako vzoe...

Tady více...HLEDÁNÍ DLE PARAMETRU - pevnost - POUŽÍT FILTR

hodnocení

2x
Šroubek je obvykle podle výrobce zpravidla M6. Z osobní zkušenosti doporučuji šroubek ocelový, né příliš dlouhý, na pevnosti nezáleží zda je třídy 8.8 nebo 10.8.. Ale jedna ověřená pomůcka...
Šroub utáhni a omotej ho kolem dokola elektrikářskou páskou. Uvidíš, že Ti ubyde práce se sháněním šroubů. Zkušenost z 20 let živnosti elektro..
PS: všechny varianty co píšou kolegové odzkoušeny již historicky. Imbusy, 10.10, kontramatky... Chce to si zkusit... Praxe je jiná než teorie...

hodnocení

0x

Ve slušně vychovaným železářství mají i tvrdý šrouby.

hodnocení

0x
Já tam nacpal běžný šroub M8 (8.8) a už tam drží dva roky :) přesně stejná korunka

hodnocení

Tak já nevím,nacpal sem tam už 3 ruzný typy šroubů co sem doma našel a u každýho se mi za chvíli úplně serval závit.

Do železářství se nedostanu,zavřeno.

Nevíte přesně o jaký typ železa,označení šroubu se jedná?

hodnocení

0x

Pokud chcete kvalitnější šrouby, chtějte pevnostní šrouby.
Třída pevnosti 8.8 / 10.9 / 12.9

Čím vyšší číslo tím větší pevnost v tahu a mez kluzu.

Toto číslo je vyražené na hlavě šroubu.

Šroub do vrtací korunky #2

hodnocení

0x

Já dávám šroubek s matičkou, který zafixuji černou elektrikářskou páskou. A drží to.

hodnocení

0x

Pokiaľ bude veľmi voľný vrták v v korunke,tak je jedno akú tam date skrutku,stále sa vám strhne ten závit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]