Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytáhnout nefunkční fabku?

Od: maykie odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. U venkovnich dveří se mi zasekl zámek. Klíč nejde vytáhnout, ani s ním otočit. Takže nejde vytáhnout aby se mohla vyměnit. Nevíte prosím, jak zámek vytáhnout když s klíčem nejde hnout?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dostanete se ke štítkům? S rizikem poškození dveří - sundáte štítky s klikou a koulí,FABku zlomíte - jde to i francouzkým klíčem anebo sikovkama. Zbytky fabky a šroubu pryč a novou fabku... Pokud jdou dveře otevřít. Pokud ne,po zlomení fabky budete muset odemknout. Nedávno se to tu řešilo,jak...

hodnocení

0x

Fabku rozlomit, či odvrtat.

Pak vyměnit fabku a radši i samotný zámek.

hodnocení

0x

Dveře jsou otevřené? Kromě odvrtání nebo rozlomení vložky existuje ještě možnost vyndat upevňovací šroub a pro palec vložky v boku zadlabacího zámku vyrobit "vybrání - zoubek" - odvrtáním a vložku vyndat. Jen se trochu zvětší díra ve dveřích, ale nic, co by štítek nepřekryl.

Už jsem to taky viděl jako alternativní postup, který důrazně nedoporučuju: Po vyndání šroubu borci na tři rány vyhnali vložku kladivem. Několikrát se to povedlo, ale jedny dveře rozštípli a já pak vyndaval zkroucenej zámek ze dveří asi hodinu a dveře lepil (ale oni byli úžasně rychlí *zed*)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odvrtání zámku
Otázky na téma zlomeni fabky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]