Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké je nejvhodnější zastínění lodžie

Od: feli* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, vážení čtenáři, chtěla bych Vás tímto poprosit o radu.Zakoupila jsem si garsonku se zasklenou lodžií,která je umítěna na jihozápadní straně. V létě je v této lodžii opravdu velké teplo,otevřenou ji nechat nechci ,protože já vždy v létě odjíždím na delší čas mimo. Abych v lodžii to velké teplo alespoň trochu zmírnila , pořídila jsem si látkové žaluzie,ale bohužel moc to nepomáhá.Předokenní žaluzie by v současné době nešly zabudovat, protože ty skla z lodžie jsou umístěna takřka na doraz.Abych nemusela provádět náročnou demontáž a následně montáž, poradil by mi někdo , zda existuje ještě nějaký jiný způsob vhodného zastínění.Děkuji.-feli-

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já jsem tak řešil skleník - naředil jsem vápno na průsvitnou vápenou vodu a natřel válečkem sklo z venku. Když to vyschne, vznikne bělavý povlak, který část slunečního záření odrazí, tím se sníží teplota vevnitř. Když mi déšť vápno smyl, podruhé jsem natřel sklo zevnitř. Kamarád natřel sklo zvenku latexovou vodou, ta vydrží déle. Třeba vyzkoušet hustotu na malém kousku.

Pokud si pamatuji, zahradníci kdysi natírali skleníky vápenou vodou přibarvenou šmolkou.

doplněno 15.02.10 17:54:

dražší, ale trvalejší varianta je nalepit na sklo zvenku zrcadlovou folii, ven vidíte a sluneční paprsky dovnitř tolik nemůžou...

doplněno 16.02.10 04:04:

pokud se udělá nátěr zevnitř, a není příliš hustý, tak ani není pro běžné oko tak viditelný, dále se změní i lom světla za sklem, a každé sklo odráží sluneční paprsky, takže velký rozdíl pro těch 20000 očí zase nebude. Praktici vědí, že když u něčeho snížím příkon o pár procent, výsledek bude o více procent příznivější.

A nezapomeňme, že: Účel světí prostředky, dokud to nevyzkouším, neumím posoudit.

feli*
hodnocení

hejkale, takto řešit skleník mě připadá celkem normální, ale skla v lodžii na sídlišti, tak to by asi pro ostatních 10000 bydlících byla trochu rarita. Jinak děkuji za radu.-feli-

jabraka*
hodnocení

0x

Určitým pomocníkem jsou hliníkové žaluzie,ty částečně zadrží a odrazí sluneční paprsky.

Ta termofolie je dobrý nápad,i když ne zrovna levný.Kromě toho se musí ven.

JABRAKA

feli*
hodnocení

Jabrako, o těch hliníkových žaluziích jsem také už uvažovala, ale jak je upevnit z venku, tak to jsem ještě nevymyslela.-feli-

repak*

Tu termofolii by snad mělo jít nalepit na jednotlivé tavule, ne? Ale soudedi naproti Vás za to zrcadlo nebudou milovat ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]