Dobrý den, chystám se stavět betonový bazén, podloží je čistá skála, jak silnou byste udělali betonovou desku? Mám v plánu skálu přibližně srovnat, osekat výčnělky, vymýt vapkou, tím ji zbavit štěrku,prachu atd. Podklad si logicky sedat nebude, bude tak stačit cca 5-7 cm betonova deska s kari sítí 15x15x6, víceméně jen jako vyrovnávací vrstva? Diky za každou reakci.
Pokud to má být nosná deska tak určitě ne pod 10cm... 5-7cm to je tak nějaká krycí finální vrstva... a tu kari 6/10/10 stačí
lukven
Z jakého důvodu byste dělal desku alespoň 10cm? Podle mého názoru, pokud nehrozí sedání podloží, tak by mohla stačit pouze vrstva, která podklad srovná do roviny, samozřejmě taková vrstva, aby bylo umožněno bezpečné krytí výztuže betonem. Na desce pak budou vyzděné stěny bazénu ze ztraceného bednění do výšky 125cm + 10cm věnec a dále bude na desku působit hmotnost vody, nemyslím si však, že by to byl takový tlak, aby desku nějak poškodil, aby třeba praskla, protože nemá kam prasknout. Jsem amatér a toto jsou pouze moje domněnky, děkuji za každou reakci a radu.
jirib
A objem bazénu?8,10 nebo 20kubíků? Amatéři dnes staví úplně všechno... 10cm je minimum...raději 15... Jak jste zmínil...aby byla kari síť vhodně rozložena...stavbě zdar!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.