Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ozvěna v koupelně

Od: januleta odpovědí: 8 změna:

Jaký materiál je vhodný na strop koupelny, aby pohltil maximum ozvěny, stačí jen obyčejný SDK podhled nebo by bylo vhodnější nad to dát např. kamennou vlnu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ono až rozvěsíte ručníky, župan, dáte něco na poličky , na okno záclonu, tak tu ozvěnu rozbijete hned a nemusíte řešit strop

hodnocení

2x
Stačí drevená skrinka, pár uterákov po vešiakoch, koberček na zem, kôš na špinavé prádlo. A bude po ozvene.

smode*
hodnocení

0x

Hezký den. SDK je spíše materiál zvuk odrážející. Tím že nad něj do konstrukce umístíte kamennou vlnu si nepomůžete. Pokud chcete pohltit opravdu maximum a nemáte estetické požadavky, použijte klasickou studiovou akustickou izolaci - např.: moliten.cz/...

doplněno 16.02.21 14:33:

..samozřejmě až "na SDK"(nikoliv pod něj)

No já nevím, ale bez ohledu na estetiku - tohle na stropě v koupelně *sok*? V místnosti, kde je vlhko a pára?

smode*

Správná připomínka. Osobně mám tedy v koupelně neustále sucho (skoro až moc) díky řízenému větrání a tohle by pro mě nebyl určitě problém. Ale do nějaké zapadlé koupelny s malým oknem to opravdu nemusí být dobrý nápad.

hodnocení

0x

Existuje sádrokarton přímo pohlcující zvuk (ale zázraky nečekejte). Má modrou barvu. Ovšem do koupelny by spíš patřil zelený, ten je určený do vlhka. Ten ale zvuk moc nepohltí. Minerální vata nad sádrošem nepropustí zvuk do vyššího patra, ozvěnu v koupelně ale neodstraní.

januleta
hodnocení

Děkuji za odpovědi, ještě mě zaujaly desky Knauf Cleaneo, ty jsou určeny do poslucháren, ale nevím, jestli je to vhodné do vlhka a zda je to k sehnání pro běžné spotřebitele.

hodnocení

0x

Pěnová krytina, která je v prodeji na metry v mnoha barevných verzích a šířích, udělá v koupelně neuvěřitelné služby. Nejen že je teplá, ale ruší ozvěnu. Pere se v pračce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]