Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci namontovat nerezový komín na fasádu vlastními silami. Problém nastává, jak upevnit držáky a konzoli základové desky na fasádu z EPS. Někde jsem četl, že pro splnění normy je nutné připevnit držáky přímo na zdivo a okolní polystyren vyřezat min 5cm a obložit komínovou vatou. Při prohlížení fotografií z montáží nezerových komínů dostupných na webu, se nezdá že by byly takhle zabudované do fasády. U některých je jasně vidět že držák leží na vnější straně fasády a je ukotven do zdi šrouby, které evidentně prochází skrze fasádní polystyren. Otázka je jakým způsobem to firmy dělají a jak to mám udělat já, abych splnil podmínky revize a zbytečně neřezal do fasády.
Provrtáte přes polyš do zdiva, dáte hmoždinku do zdiva, dlouhý šroub a na fasádě z polyše bude držák na komín.
Po navrtání je třeba dát kolem šroubu opěrnou trubku ( délka trubky strjná jako tloušťka polystyrenu) , aby se při přitahování a při zátěži nosná konstrukce opřela přes opěrku do zdi a ne do polystyrenu
Všem děkuji za reakci na můj dotaz! Vložit pouzdro do polystyrenu (třeba z trubky), aby se po dotažení konzole na fasádu o něho opřela mě napadlo taky. Jde o to, jestli tohle řešení vyhovuje normám a projde při revizi spalinových cest. Komín má být min 5cm od hořlavého materiálu při tloušťce izolace 32,5mm, ale jestli se to vztahuje i na držáky a konzoli komína nemám tušení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.