Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, potřebuji svépomocí položit cca 100m2 dlažby. Jakou elektrickou řezačku dlažby bych si měla koupit? V cenové relaci tak do 3000Kč. Nepotřebuji profi. Děkuji za případnou pomoc. Jana
Co je to za dlažbu? Venkovní,vnitřní,rozměry?
Tohle jsem nedávno koupil ve stavebním bazaru,občas tam prodávají předváděčky. Dal jsem za to litr,za ty prachy dobrý...
A s touto ruční řezačkou se dá uříznout 60 cm slinuté dlažby? Mám zkušenost, že maximálně 40 cm a větší formát už řežu diamantovým kotoučem
Minulý týden jsem s tím řezal toto,extrém byly 3cm proužky pryč,tam byl problém,asi 60% úspěšnost. Co se nepovedlo,jsem doštípl papouškem a dobrousil brouskem v ruce... Re4zon,projet jen jednou,jinak to dělá zuby.
No,ony ty ruční jsou dobré ale musí se s nima umět a jak na rohy že?Já měl kdysi dávno půjčenou blbou Einhelku a jela docela slušně rezacky-dilna.heureka.cz/...
Podle mne je nesmysl kupovat eletrickou na pár metrů dlažby.lepší si půjčit a rozhodně za zapůjčení nedáte víc než kolik za ni dáte. v obchodě navíc na to stačí o obyč flexa s diamantovým kotoučem.Zatím jsem neviděl profesionála, co by používal eletrickou-a tose dělali hektary-např. kompletní obložení celého bazénu stěn,sloupů dna i stěn celého bazénu.
Samozřejmě, půjčení je pro zručného kutila nejlepší. Jenže já nejsem zručný kutil
. Pracuji opravdu hodně pomalu a bydlím vlastně na samotě a pořád jezdit do půjčovny cca 30km. Opravdu to není pro mne. Flexu neumí používat. Elektrická řezačka je na stolku a to je pro mne ideální
. Každý prostě vybírá podle sebe.
. Díky.
Nevím tedy jaký je rozdíl mezi zručným kutilem a kýmkoliv druhým,který si dokáže obložit stěnu nebo položit dlažbu.Ale práce s řezačkou jakou dal třeba Berger je jednoduchá-nejvetší problém v tom jak asi změřit přesný rozměr na řez!Jinak za mého mládí byly jen tyto ,respektive jim podobné a případně podomácku dělané na stejném principu : brufus.cz/... Řezali jsme s tím jak obklady tak i dlažbu,jediný rozdíl -dlažba jen 10x10nebo 10x20 a obklady jen keramické 15x15.Tato uřízne i zátěžovou dlažbu 8mm ale to již chce cvik!Ale vše jde naučit.
Tu mám, ale nějak to s ní neumím, nebo nemám tu sílu. Syn s ní řezal a šlo mu to. Já to neumím. Bohužel syn bydlí daleko.
Keď to nevieš s lámacou rezačkou tak s tou elektrickou to nebudeš vedieť tým duplom. Navyše hentá elektrická sranda rezačka je k ničomu, má malé otáčky aj výkon a tú tvrdú slinutú 8mm dlažbu s tým budeš rezať večnosť. Na to je to úplne nevhodné. Obyčajná flexa s diamantovým kotúčom bude sto krát lepšia. Možno by bolo lepšie si tú dlažbu radšej nechať niekým položiť.
Tahle je profi, ale neni draha. Mame podobnou, vetsi. Dobre reze, lame, doporucuji. promistry.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.