Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr řezačky na dlažbu

Od: zelena* odpovědí: 22 změna:

Prosím o radu, potřebuji svépomocí položit cca 100m2 dlažby. Jakou elektrickou řezačku dlažby bych si měla koupit? V cenové relaci tak do 3000Kč. Nepotřebuji profi. Děkuji za případnou pomoc. Jana

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co je to za dlažbu? Venkovní,vnitřní,rozměry?

doplněno 14.02.21 10:41:

Tohle jsem nedávno koupil ve stavebním bazaru,občas tam prodávají předváděčky. Dal jsem za to litr,za ty prachy dobrý...

zelena*
hodnocení

Je to vnitřní 59,8x29,7 cm, tloušťka 0,8cm.

Ta je,vypadá dobře - jako profi řezačka. Za ty peníze super kup!

A s touto ruční řezačkou se dá uříznout 60 cm slinuté dlažby? Mám zkušenost, že maximálně 40 cm a větší formát už řežu diamantovým kotoučem

re4zon
Nevim jak s touto, ale s x5 ano. Jen ne 5cm prouzek, 10cm+ bez problemu. Staci projet koleckem nekolikrat a mit naprosto cistou lamaci hranu, nesmi byt pod gumou bordel.

Minulý týden jsem s tím řezal toto,extrém byly 3cm proužky pryč,tam byl problém,asi 60% úspěšnost. Co se nepovedlo,jsem doštípl papouškem a dobrousil brouskem v ruce... Re4zon,projet jen jednou,jinak to dělá zuby.

re4zon
To je fakt, ale ja radsi zuby, nez pulku dlazby vyhodit ;) Beztak dorez vychazi z pravidla na kraji, kde to skryje lista, silikon, sparovacka apod. Ale to uz je na jinou debatu.

hodnocení

3x

No,ony ty ruční jsou dobré ale musí se s nima umět a jak na rohy že?Já měl kdysi dávno půjčenou blbou Einhelku a jela docela slušně rezacky-dilna.heureka.cz/...

zelena*
hodnocení

Díky, to jsem potřebovala :). Je jich hodně a recenze u nic většinou nejsou. Pěkný den

Jana

hodnocení

2x

Podle mne je nesmysl kupovat eletrickou na pár metrů dlažby.lepší si půjčit a rozhodně za zapůjčení nedáte víc než kolik za ni dáte. v obchodě navíc na to stačí o obyč flexa s diamantovým kotoučem.Zatím jsem neviděl profesionála, co by používal eletrickou-a tose dělali hektary-např. kompletní obložení celého bazénu stěn,sloupů dna i stěn celého bazénu.

zelena*
hodnocení

Samozřejmě, půjčení je pro zručného kutila nejlepší. Jenže já nejsem zručný kutil :) :). Pracuji opravdu hodně pomalu a bydlím vlastně na samotě a pořád jezdit do půjčovny cca 30km. Opravdu to není pro mne. Flexu neumí používat. Elektrická řezačka je na stolku a to je pro mne ideální :). Každý prostě vybírá podle sebe. :). Díky.

Nevím tedy jaký je rozdíl mezi zručným kutilem a kýmkoliv druhým,který si dokáže obložit stěnu nebo položit dlažbu.Ale práce s řezačkou jakou dal třeba Berger je jednoduchá-nejvetší problém v tom jak asi změřit přesný rozměr na řez!Jinak za mého mládí byly jen tyto ,respektive jim podobné a případně podomácku dělané na stejném principu : brufus.cz/... Řezali jsme s tím jak obklady tak i dlažbu,jediný rozdíl -dlažba jen 10x10nebo 10x20 a obklady jen keramické 15x15.Tato uřízne i zátěžovou dlažbu 8mm ale to již chce cvik!Ale vše jde naučit.

zelena*
hodnocení

Díky, to co popisujete je i mé mládí :). To jsme kulaté rohy olamovali kleštěma :). Zvažuji všechny možnosti řezání dlažby. Uvidím, co z toho zvolím.

hodnocení

1x

Zvazte, ci nie je lepsie pozicat si profi rezacku.

zelena*
hodnocení

Jde mi to pomalu, to bych asi za půjčení zaplatila víc, než za koupení. Díky.

re4zon
hodnocení

1x
A proc elektrickou? S tim je akorat opruz s vodou, hluk, dlazba zablita. S normalni lamaci to udelate rychleji a cisteji. Za sebe doporucim Optimal X5, mam ji uz radu let a funguje vyborne.
zelena*
hodnocení

Tu mám, ale nějak to s ní neumím, nebo nemám tu sílu. Syn s ní řezal a šlo mu to. Já to neumím. Bohužel syn bydlí daleko.

carajimrman

Keď to nevieš s lámacou rezačkou tak s tou elektrickou to nebudeš vedieť tým duplom. Navyše hentá elektrická sranda rezačka je k ničomu, má malé otáčky aj výkon a tú tvrdú slinutú 8mm dlažbu s tým budeš rezať večnosť. Na to je to úplne nevhodné. Obyčajná flexa s diamantovým kotúčom bude sto krát lepšia. Možno by bolo lepšie si tú dlažbu radšej nechať niekým položiť.

re4zon
Tak se s ni naucte. Neni to nic tezkeho, podle videa, kterych je plny internet, to za chvili zvladnete. Sila neni treba prakticky zadna, nejtezsi je zvednout tu dlazdici. Maximalne znicite dve tri dlazdice, coz bude radove levnejsi nez elektricky kram, ktery se vam pak bude jen valet a uz ho nikdy nepouzijete.
Reknu vam to takhle, dneska uz si vsechno obkladam sam. Ale kdyz mi delal koupelnu profik, mel tu krome rucni rezacky i profi rezaci stroj asi za tricet litru. S tim to slo pomerne rychle. A pouzival ho jen na rohy, jinak vsechno rucne. A to ciste kvuli prachu, jinak by to delal flexou s kvalitnim kotoucem. Proc asi? Je to tak 10x pomalejsi, kotouc je drahy, je z toho hluk a bordel a vysledek neni o nic lepsi.

hodnocení

1x

Tahle je profi, ale neni draha. Mame podobnou, vetsi. Dobre reze, lame, doporucuji. promistry.cz/...

zelena*
hodnocení

Díky, ale hledám elektrickou.

hruskas
hodnocení

1x

jedině ruční...práce je i daleko rychlejší...Na elektickou se vykašlete... mluvím z vlastní zkušenosti..

Hlavně nekupovat šunku za 500 kč. za 3000-5000kč se už sežene slušná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak řezat dlažbu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]