Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pzd deska

Od: tonda12* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, rekonstruujeme domek ado místnosi ktera je nad sklepem dáváme novou nýbytkovou střenu s akváriem..cca 140 litru.. Místnost je na nad sklepem ktery ma strom z pzd desek (cca z 50 let)... na PZd deskách byl uz pri rekonstrukci udelám vrchní beton a na nem je plovoucí podlaha.. chci se zeptat myslíte si že je taková to stěna moc velké zatížení pro tento typ desek, nebo se zbytecne bojím.. Nechtěl bych aby se mi mistnost propadla do sklepa :D

Díky za rady :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Akvárko 140 l je poměrně malé, není to žádná zvláštní zátěž. Nicméně pokud chcete mít jistotu, udělejte nábytkovou stěnu na soklu, ne na nohách. Tím se zátěž roznese na větší plochu.

tonda12*
hodnocení

Dobrý den děkuji za odpověď,

stěnu plánuji dělat po 60 cm modulech na vysku cca 2,10 m... Moduls kavarkem bude mit 6 nožiček 40X40 mm a sokl mám uz naplanovany jako krycí uchyceny na nozickách takze bude ais maximalne jen takovy lehce podpěrný...:/

hodnocení

0x

Proč se vůbec zabýváte takovou prkotinou? Představte si tlouštíka 140 kg na dvou nohách. Tak si jen zkontrolujte, zda-li to vaše PZD nemá zkorodovanou výztuž a není staticky oslabeno. Stropy v obytných prostorách tuším, že jsou dimenzovány na minimálně 150 kg užitné zátěže na m2(bez součinitele zatížení), ale ať mě nějaký statik když tak opraví. Možná to je konstrukce staticky poddimenzovaná, tak si nejraději pozvěte rovnou odborníka na místo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]