Chtěla bych si koupit sníženou vanu kvůli usnadnění vstupu, ale vanový přepad by mi nedovolil mít ve vaně hloubku, na kterou jsem zvyklá.Bylo by možné do přepadového otvoru namontovat něco jako Click-clack system, abych přepad mohla při koupeli (klidně i na trvalo) zavřít? O přetečení vany se nebojím, ale nevím, zda to neporušuje nějaké předpisy a zda je to z technického hlediska proveditelné. Děkuji.
Pokud mohu radit, sníženou vanu si do paneláku nekupujte. Ale kupte si v plastech schůdek za 100 Kč a máte usnadněný přístup hned. Ostatní varianty o kterých uvažujete jsou buď nereálné nebo možné za přispění drasticky reálných nákladů
Má pojistka domácnosti na tohle pamatuje. Chtěla jsem odřez do kuchyně bez přepadu, ale v případě vytopení by mi pojišťovna nic nedala. Proto se (prý) takové kuchyňské dřezy již nemohou vyrábět.
Udělat vanu bez přepadu je dnes běžné - čím dál víc se vyrábí vany ze dřeva, jsou to drahé designovky, přepad nemají. Jenže jak bylo již řečeno - pokud bydlíte v přízemním RD, je to jen Váš problém, pokud v paneláku, sousedi zespodu si na Vás v případě vyplavení smlsnou...
Je to panelák, vím, že jsou samostatně stojící vany bez přepadu. Ale tohle by byla obyčejná nízká akrylátová. Já si vanu začnu napouštet vždy až v okamžiku, kdy v ní už stojím, takže odbíhání a následné přetečení nehrozí. Pokud to bude možné, nechám pro jistotu udělat ten odtokový kanálek do podlahy.
januleta
Mohu poprosit o odkaz na tu záslepku? Ten otvor přepadu je široký 5,2cm a já nacházím asi jen ty umyvadlové 4,3cm nebo 4,5cm
Vanu s dvířky znám, až tak exkluzivní nepotřebuji, navíc bych potřebovala vstup uprostřed, neboť na jedné straně je umyvadlo a na druhé pračka, kterou nemám kam přemístit. Mám ještě jeden dotaz. V té koupelně nyní schod mám (cca 7cm). Je to panelák se zděným jádrem, rok výstavby 85. Když upustím od vytvoření nereálného žlábku, dá se ta podlaha srovnat do roviny? Musí tam ten schod kvůli dostatečnému spádu vanového odpadu být nebo se to dá dneska řešit i jinak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.