Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych si koupit sníženou vanu kvůli usnadnění vstupu, ale vanový přepad by mi nedovolil mít ve vaně hloubku, na kterou jsem zvyklá.Bylo by možné do přepadového otvoru namontovat něco jako Click-clack system, abych přepad mohla při koupeli (klidně i na trvalo) zavřít? O přetečení vany se nebojím, ale nevím, zda to neporušuje nějaké předpisy a zda je to z technického hlediska proveditelné. Děkuji.
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
januleta
Je to panelák, vím, že jsou samostatně stojící vany bez přepadu. Ale tohle by byla obyčejná nízká akrylátová. Já si vanu začnu napouštet vždy až v okamžiku, kdy v ní už stojím, takže odbíhání a následné přetečení nehrozí. Pokud to bude možné, nechám pro jistotu udělat ten odtokový kanálek do podlahy.
januleta
Vanu s dvířky znám, až tak exkluzivní nepotřebuji, navíc bych potřebovala vstup uprostřed, neboť na jedné straně je umyvadlo a na druhé pračka, kterou nemám kam přemístit. Mám ještě jeden dotaz. V té koupelně nyní schod mám (cca 7cm). Je to panelák se zděným jádrem, rok výstavby 85. Když upustím od vytvoření nereálného žlábku, dá se ta podlaha srovnat do roviny? Musí tam ten schod kvůli dostatečnému spádu vanového odpadu být nebo se to dá dneska řešit i jinak?
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]