Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci poprosit o radu. Potřeboval bych připravit přívod vody, odpad a zásuvku pro pračku. Pračka by měla být pod deskou na umyvadlo ( jako na obrázku) . Může mi někdo poradit kam se v takovém případě připravuje odpad , voda a zásuvka? Nabízela se možnost klasicky odpad do umyvadla, ale nechce se mi řezat do boku skřínky . Pračka bude hluboká do 50cm a celková hloubka desky může být max 55cm . Za skřínkou pod umyvadlem bude ještě přizdívka pro přívod vody a odpad pro umyvadlo z itongu, připadně předstěna z SDK .
Mám udělat přizdívku nebo předstěnu i za pračku a vše natahat tím, nebo se to řeší jinak? Nechci abych viděl hadice pod tou skříňkou . Díky moc za připadné rady a plánky .
Hlavně si to neschovávej. Při opravách to pak budeš taky potřebovat zkontrolovat. Když se Ti ucpe odpad, jak to vyčistíš. Budeš bourat. A nemysli si, že se Ti to nemůže stát. Stalo se to jiným. Už jsem jednomu taky chytrákovi se na čištění vybodl. Neměl tam žádný otvor na čištění odpadu. A to byl pan zedník. Vše načančaný a skutek utek. Ty trubky dej a umísti pod to umyvadlo na stěnu, odpad do sifonu umyvadla. Voda z kohoutu umyvadla. Jak jednoduchý.
Ale asi jsi rozhodnutý, tak se neptej. Jdu raději na pivo.
Tak trubky ( voda a odpad) jsou většinou všude ve zdi a ze zdi ( z předstěny) kouká hrdlo do kterého se dává sifon .
Odpad do Sifonu umyvadla je jednoduchý když vyříznu do skříňky prostor pro protažení hadice , nebo když budou hadice volně pod skříňkou a to jsem právě nechtěl. Při řezání do skříňky přijdu o záruku .
Ptám se právě proto, že nevím jak to udělat, abych neřezal do skřínky a nebyly vidět hadice.
Třeba záruka na to , že se poškodil materiál skříňky ( zašedlá barva, odlupování hran atd.) . Nebudu popisovat jak někteří řeší reklamace, ale zásah do skříňky prostě nechci .
Instalace do skříňky chci, ale nechci do ní řezat
Já rekamoval po roce a dostal jsem novou skříňku .
Proto beru ohled i na záruku . U skřínky za 2tis. bycho to opravdu neřešil .
Pokud bych to dělal já a mělo by to vypadat,jak na té fotce - vše bych dal pod umyvadlo. Takže tři roháčky - baterka + pračka,dva odpady - průměr 40 pro umyvadlo a 32 pro pračkový sifon. Nad to zásuvku pro pračku (tady si nejsem jistý,jestli může být tak blízko umyvadla,pokud bude pod ním). Šuplík odjištěný,aby šel rychle vyndat a umožnit přístup. No a pro hadice z boku otvor do skříňky.
K té záruce - tím si asi hlavu nelamte,já se jednou pokusil vyreklamovat značkovou skříňku,tuším JIKA. Odpověď výrobce - umyvadlová skříňka není určena do vlhkých prostor...
Jenže když budu řezat do boku skříňky , přijdu o záruku. Proto jsem si říkal, udělat nějak otvor v předstěně a tím to protáhnout pod umyvadlo a tam vše připojit, ale to je jen představa a nevím jestli je to reálné .
Záruka : Už jsem záruku na skříňku do koupelny řešil a záruka byla v pohodě uznaná . U skříňky za 10tis. neřešit záruku nebude úplně ok
Art13 - už jsem se vrátil z piva. Moc nechutnalo a nyní vím proč. Pořád tady řešíš záruku na nějakou skříňku. Že uděláš díru do boku záruka nepadá. Nešlo by jen reklamovat, kdyby se ten bok poškodil vinou tý díry, kterou by jsi tam udělal. Mysli konečně na to, aby jsi se dostal na případný opravy. Pak se budeš ptát, jak to máš udělat, že máš vše zadělaný ve zdi a nemáš k tomu přístup. A že se Ti to podělá, je jasný. Hlavně tomu, kdo v tom dělá.
Tam Ti ta záruka nepomůže- chápej. Já jdu raději na panáky. Snad mi pomůžou zapomenout a zklidnit se.
Už jednou jsem řešil vadu skříňky, nehodlám se připravit zásahem do skříňky o záruku .
Já nechci hadice nikam zadělat na pevno a schovat. Hadice potřebuji dostat do skříňky pod umyvadlo, ale tak abych nezasahoval do skříňky .
Rozhodně díra do boku skříňky nebude mít vliv např. na odlepenou fólii z dvířek, takže se záruk nebojte.S klidem tu díru pro hadici a odpad udělejte. Pokud by to mělo být vidět, udělejte si přizdívku nebo předstěnu např. do výšky 1m a obložte obkladem. Vznikne tak nad umyvadlem odkládací hrana. Vodu ukončit nástěnkou a pračkovým ventilem, odpad s pračkovým podomítkovým sifonem, připojení DN32
art13 - ještě Ti dám jednu radu - počkej dva roky - čili 2 roky záruky. A pak do tý skříňky můžeš skliden tu díru udělat. A záruka Ti tím pádem neskončí. Kapišto?
Nechcete vrtat do skříňky, ale zaplatíte si přístavbu v ceně skříňky? Máte nějakou základní finanční gramotnost? Za to, co ušetříte tím, že nebudete dělat přizdívky, si můžete koupit skříňku novou.
A vy máte nějakou gramotnost? Přizdívka nebo předstěna se dělat musí kvůli přívodu vody a odpadům. Já už jen řeším jak dostat hadice do skříňky bez jejího poškození.
Art13 - Bylo toho akorát. Ale s Tebou bych dělat nechtěl ani náhodou. A pro Tebe jak by smet. Takovíhle puntíčkáře, bez urážky, v lásce nemám. Jelikož se s tím jen člověk zdržuje. Takový dávám na černou listinu a nechodím k nim. Tím se loučím a přeji příjemnou práci s kladivem a betonem. Práce na 2 věci.
A ještě něco - Ty máš akorát představu, co chceš, ale zaplatíš za to majland a kopa práce k tomu. Ty by sis vydělal asi tak na suchou vodu.
K čemu nějaká přizdívka za skříňkou pod umyvadlem? Čemu to pomůže? Do toho chceš schovat veškeré instalace? jak se k ním potom dostaneš?
Přizdívka nebo předstěna pomůže tomu, že tam mohu přitáhnout vodu a odpad pro umyvadlo a pračku . Jak se k nim dostanu? No pro umyvadlo to je lehký, to bude ve skřínce, ale řeším tu pračku .
Proč nejdou trubky přitáhnout v současné zdi?
Dávat instalace za pračku je prostě špatně. Musí k tomu být přístup. To je to samý jako myčka, tam se taky vše dává pod dřez. Za prvé to je snadno přístupný a za druhý, za myčkou na to ani není místo.
Tady by asi při použití úzké pračky místo bylo, ale je to prostě blbost. Prostě do skříňky pod umyvadlo dej všechno a basta. Pokud nechceš řezat do skříňky, tak si nech udělat kus levý strany užší a hadice s kabelem natáhni tam.
Nejdou protože to je panel . Proto tam musím udělat předstěnu a proto řeším jak tu předstěnu udělat, abych nemusel řezat do skříňky . Určitě bych to chtěl vše do skříňky , ale právě řeším jak se to dělá .
Z toho místa jak je napsáno přívod vody a odpad
Takže udělat do předstěny v levo výřez třeba 10x10 cm a tím protáhnout hadice do skřínky . Jen jsem si to neuměl představit . Díky
To budeš dělat předstěnu přes půl koupelny? Byl by problém dát umyvadlo s ptačkou na druhou stranu? Vedle přívodů?
Co to je za módu, dávat záchod do koupelny. Příšerný. Naši mladí mají jen malou garsonku a mají to zvlášť.
Mohl jsem ho tam nedávat a chodit ven, ale říkal jsem si , že bude lepší mít záchod v bytě . Byt má 35m2 a pro samostatný záchod není a nebyl prostor. V těchto bytech se to tak nikdy nedělalo .
To je jedno, dělá se to i novostaveb baráků, koupelna velká jako obývák a v rohu trůní WC. U opravdu maličkých bytů to ještě snad pochopím.
Udělal bych z Itongu předstěnu ve sprše a pak jen pod umyvadlo. A nijak bych si nelámal hlavu s nějakým výřezem ve skříňce, to by bylo to poslední.
Ano předstěna ve sprcháči kvůli vodě bude , za umyvadlem taky a já řeším jak dostat hadice od pračky do skříňky pod umyvadlo bez zásahu do skříňky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.