Nejste přihlášen/a.
dobrý den
chtěl bych prosím poradit, chci si udělat takový stojan na kolo. Na stěně jsou vidět 2 L profily (na hoře, dole) a do nich je umístěn jekl. Když se zavěsí kolo, tak je to možné otáčet vlevo, vpravo (
Já jekl nemám, mám trubku a mám i kulatinu. Použiju jedno nebo druhé? vsadím to mezi L profily umístěné na stěně. Ale jestli to chytím šroubem na doraz, nebude se to točit. Pokud to nedotáhnu šroub, nevím jestli se to točit bude. Co by jste udělali vy? Nebo třeba i na ten jekl (možná bych sehnal).
Snad jsem to vysvětlil dostatečně, oč mi jde
děkuji za rady
Nevím, zdali jsem Vás pochopil, oč jde, ale úhelník na stěně je jasný, pak je vlastní držák, u Vás asi trubka, když nemáte jekl a jedná se Vám, jak udělat otočný čep?
Já bych použil šroub s matkou, spíše zavitovou tyč s matkou. Rozteč mezi úhelníkem je třeba 200cm, použiju trubku 195cm. Dole dám šroub s matkou, utáhnu, navléknu velkoplošnou podložku, po které se bude točit trubka. Nahoře podobně.
Samozřejmě, lze udělai i futra na soustruhu, otočné čepy s ložisky. Ale složitost a náročnost je jinda.
Jen se zeptám, třeba si to nepamatuji, nedělal jste si bagr na dálkové ovládání? Toto je jen maličkost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.