Zdravím všechny, Mám menší problém s plynovým průtokovým ohřívačem Ariston Clas 24CF. Během požadavků na teplou vodu se během chvíle kotel přepne do režimu doběh čerpadla (vypne se horák) a z kohoutku začne téct vlažnější voda - poté se znovu zapálí horák a tepla voda opět teče. Toto se děje např.při sprchováni Z kohoutku koupelna/kuchyň během doběhu čerpadla teče skoro až vařící voda. Kotel je v režimu AUTO. Otázka je proč se to děje, kotel má pravidelné revize a během poslední mi bylo řečeno že to je normální chování průtokového ohřívače a je třeba se s tím smířit. To se mi ale nezdá. Snad jsem na nic důležitého nezapomněl , všem díky za rady. S pozdravem Honza
Zvýšení teploty může pomoct, ale pokud je závada v čidle nebo řídící desce, posunete celý problém o pár stupňů výš
Pokud k teplé vodě na baterii přimícháváte studenou, mohlo by naopak pomoct požadovanou teplotu snížit a pouštět větší množství vody přes průtokový ohřev,nemíchat studenou - nebude docházet k rychlým výkyvům teploty jako při malém průtoku a řídící automatika by měla stíhat regulovat
honzza7
Deska by měla být v pořádku - byla před cca půl rokem vyměněna. Čidlo nevím - vyzkousim první teplotu na max a potom snížit. Zatím díky za rady.
honzza7
Takže pro snížení teploty na 45 stupňů voda v kuchyni teče pořad tepla aniž by se kotel vypínal. To samé platí pro koupelnu umyvadlo. Jediné kde problém zůstal je baterie u vany. Během sníženého průtoku z kohoutku teče také tepla voda jakmile otevru na plno opět se kotel vypíná. To samé při pusteni přes sprchu. Nebude závada přímo v baterii?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.