Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínání ohřevu vody

Od: honzza7 odpovědí: 6 změna:
Zdravím všechny,
Mám menší problém s plynovým průtokovým ohřívačem Ariston Clas 24CF.
Během požadavků na teplou vodu se během chvíle kotel přepne do režimu doběh čerpadla (vypne se horák) a z kohoutku začne téct vlažnější voda - poté se znovu zapálí horák a tepla voda opět teče.
Toto se děje např.při sprchováni
Z kohoutku koupelna/kuchyň během doběhu čerpadla teče skoro až vařící voda.
Kotel je v režimu AUTO.
Otázka je proč se to děje, kotel má pravidelné revize a během poslední mi bylo řečeno že to je normální chování průtokového ohřívače a je třeba se s tím smířit. To se mi ale nezdá.
Snad jsem na nic důležitého nezapomněl , všem díky za rady.
S pozdravem Honza

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Teplota vody je daná výkonem pro ohřev a průtokem vody. Pokud tyhle 2 věci nevyladíte pak

-při velkém průtoku a malém výkonu je nedostatečná teplota vody,nebo

při velkém výkonu a malém průtoku kotel rychle nahřeje a vypíná.

Taky může být problém v řídící jednotce nebo některém čidle na TUV . Teplotu máte nastavenou na maximum?

honzza7
hodnocení

Teplota není na maximum teď je na 60 stupních.
Mám zkusit otočit na max?
Vypínání ohřevu vody

Zvýšení teploty může pomoct, ale pokud je závada v čidle nebo řídící desce, posunete celý problém o pár stupňů výš

Pokud k teplé vodě na baterii přimícháváte studenou, mohlo by naopak pomoct požadovanou teplotu snížit a pouštět větší množství vody přes průtokový ohřev,nemíchat studenou - nebude docházet k rychlým výkyvům teploty jako při malém průtoku a řídící automatika by měla stíhat regulovat

honzza7
Deska by měla být v pořádku - byla před cca půl rokem vyměněna.
Čidlo nevím - vyzkousim první teplotu na max a potom snížit.
Zatím díky za rady.
honzza7
Takže pro snížení teploty na 45 stupňů voda v kuchyni teče pořad tepla aniž by se kotel vypínal. To samé platí pro koupelnu umyvadlo. Jediné kde problém zůstal je baterie u vany. Během sníženého průtoku z kohoutku teče také tepla voda jakmile otevru na plno opět se kotel vypíná. To samé při pusteni přes sprchu. Nebude závada přímo v baterii?

U klasické baterie by měla být výstupní teplota teplé vody stabilní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]