Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistný ventil u el. bojleru

Od: lee* odpovědí: 3 změna:
Pojistný ventil mě protékál velice dlouho, než jsem si toho všiml. Vodomer se pěkně protocil. Osadil jsem za Vodomer regulátor tlaku vody, abych snížil tlak vody. Otázka zní : musím vyměnit pojistný ventil před el. bojlerem, když tak dlouho protéká? Nezničíl se tím protekanim? Děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Pokud se v sedle nezasvinil nečistotama tak je OK.. Uvidíš kolik odpustí při nahřátí bez odběru, normál je pár litrů..

Redukce se dává ještě před rozdělení na teplou / studenou, aby byl v baterii u obou stejný tlak. A před redukci dop. filtr.

111®
hodnocení

0x

no to poznáš když svedeš vodu třeba do kýble...jestli to pomohlo...

hodnocení

0x

Nemalo by sa nic stat, vnutri je pruzinka a valcek, na ktory tlaci voda. Po znizeni tlaku sa pruzina vrati spat a ventil zavrie. Normalny stav je podla toho, ako dlho bojler dohrieva, max 5 litrov denne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]