Nejste přihlášen/a.
Nevytápěná stavba rychle chátrá, ca 10 let a bude to zralý na zbourání.. Jedna zima a zbavit se plísní bude problém, dřevo chycený hnilobou podobně..
Ano topit, aspoň temperovat. Jak tam budete tak vyvětrat.
Peter - co je nesmysl? asi jste nepochopil odpověď. topit=temperovat a jestli jde o +7°C nebo +10°c už nehraje až takovou velkou roli!
Já mám zkušenost, že pod 10°C se plísně netvoří (je na ně zima), takže kvůli plísním bych netopil, ale dům by asi neměl promrznout. V tom sklepě je asi dost vlhko a teplota naopak relativně vysoká, takže tam raději větrat. Já mám sklep (mimo barák), kde je teď 7°C, voda teče po podlaze a plíseň nikde žádná.
no a hlavně si najít pro tu teplotu na netu Rosný bod, a budete mít jasno, v rosných bodech pak pohledat na kolik je třeba topit ayb byl pod teplotou v místnosti..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.