Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem byt v panelovém domě, plastová okna jsou po výměně, ale nemají žádnou vnitřní špaletu. Naopak ta špaleta je negativní a okno trčí do interiéru. Resp. přesahuje betonový panel 10-15mm. Jak to opravit, aby okno lícovalo se stěnou?
doplněno 10.02.21 08:01:
Viz ta ošklivá šikmina dole, jsem ji obouchal, protože vypadala strašně. Nevím co s tím teď dál, asi by to šlo obložit, ale zase to topení je moc blízko ke zdi.
1x
Asi Vám nerozmím, že máte okna zapuštěná dovnitř o 10-15mm, chcete to srovnat?
Buď okna předělat a dát je zároveň, nebo zesílit stěnu nějakým obkladem.
doplněno 10.02.21 08:28:
Lepší foto, asi obložit stěnu sádrošem.
Neviem si predstavit, ako bude obkladat, ked tam ma ten dilatator na rurach kurenia. Tmelenie aj brusenie sa budu robit velmi tazko a platne bude musit nadpojit, v kuse to tam nezasunie.
0x
doplněno 10.02.21 08:06: No já z fotky moc nevidím. Šlo by to vyfotit třeba detail rámu a foto rámu z venku z otevřeného okna?
doplněno 10.02.21 08:17: Vidím fotku z webu... Tak jestli je to skutečně vaše, původní nápad vnitřní izolace padá. tepelněizolační desky Kingspan Kooltherm se dají dát na stěnu, kde nemáte bludiště z trubek.
Taky bych to vyřezal a posunul okno ven.
0x
Nejjednodušší je vzít lištu jejíž profil bude vyPlňovat vzniklý rozdíl . Třeba 15/30 a přilepit . Mezery dotmelit akrylovým tmelem. Lištu přelakovat do odstínu barvy rámu okna.
Nebo můžete jen přiložit plastový bílý profil průřezu L a přesah přes rám seříz nout. Opět přilepit,dotmelit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.