Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarovnání oken

Od: iskfp* odpovědí: 7 změna:

Koupil jsem byt v panelovém domě, plastová okna jsou po výměně, ale nemají žádnou vnitřní špaletu. Naopak ta špaleta je negativní a okno trčí do interiéru. Resp. přesahuje betonový panel 10-15mm. Jak to opravit, aby okno lícovalo se stěnou?

doplněno 10.02.21 08:01:

Viz ta ošklivá šikmina dole, jsem ji obouchal, protože vypadala strašně. Nevím co s tím teď dál, asi by to šlo obložit, ale zase to topení je moc blízko ke zdi.

Zarovnání oken

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi Vám nerozmím, že máte okna zapuštěná dovnitř o 10-15mm, chcete to srovnat?

Buď okna předělat a dát je zároveň, nebo zesílit stěnu nějakým obkladem.

doplněno 10.02.21 08:28:

Lepší foto, asi obložit stěnu sádrošem.

Neviem si predstavit, ako bude obkladat, ked tam ma ten dilatator na rurach kurenia. Tmelenie aj brusenie sa budu robit velmi tazko a platne bude musit nadpojit, v kuse to tam nezasunie.

Peter, nic ve zlém, ale že si to nedovedete Vy představit, to je možné. Já ano, páč vždy hledám řešení, jak to udělat, nikoliv jak to nejde.

Že bude mezi trubkou a zdí mezera 1,5cm?

jm
hodnocení

0x
To chce fotku. Já mám okna předsazená 10cm ven. To vypadá na okna visící ve vzduchu :-D uvnitř místnosti.
doplněno 10.02.21 08:06: No já z fotky moc nevidím. Šlo by to vyfotit třeba detail rámu a foto rámu z venku z otevřeného okna?
doplněno 10.02.21 08:17: Vidím fotku z webu... Tak jestli je to skutečně vaše, původní nápad vnitřní izolace padá. tepelněizolační desky Kingspan Kooltherm se dají dát na stěnu, kde nemáte bludiště z trubek.
Taky bych to vyřezal a posunul okno ven.

hodnocení

0x

Aka hruba je ta stena, kde je okno? Aky material? Z druhej strany je balkon / lodzia, ked dobre vidim. Spravte fotku aj z druhej strany.

hodnocení

0x

Zazvoňte u několika sousedů a poptejte se jak to mají udělané oni.
Jelikož jde o panelák, pochybuji, že si každý byt nechal dělat okna zvlášť.

hodnocení

0x

Nejjednodušší je vzít lištu jejíž profil bude vyPlňovat vzniklý rozdíl . Třeba 15/30 a přilepit . Mezery dotmelit akrylovým tmelem. Lištu přelakovat do odstínu barvy rámu okna.

Nebo můžete jen přiložit plastový bílý profil průřezu L a přesah přes rám seříz nout. Opět přilepit,dotmelit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]