Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydleni u trati

Od: leidnerova odpovědí: 21 změna:
Dobry den, mam moznost koupit novy byt asi 200m od trati, kde projede denne 38 osobnich vlaků.Da se to vydrzet, nebo budu travit zbytek života na nadrazidekuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hbgfd
hodnocení

5x
Ono není 200 m jako 200 m. My bydleli takhle 200 m od trati uprostřed města, v zástavbě, celé dětství. Byla to mnohem mnohem frekventovanejsi trať, ale v té městské zástavbě to bylo slyšet málo. Nebyl problém spát s otevřenými okny.

zelen
hodnocení

3x

Hluční a nepřizpůsobiví sousedé v domě, to je také na palici. To je snad ještě i horší. Třeba zase v tom domě je klid a okolo hezké prostředí. Nakonec se vám zvuk vláčků ještě i zalíbí. Hodně lidí takto bydlí. Když jedete vlakem, je vidět kolik domů je všude kolem trati.

hodnocení

3x

Bydlím v blízkosti železniční tratě. Z okna ke kolejím si 70 metrů, k železničnímu přejezdu asi 130 metrů, k manipuláku, ploše, kde se nakládá dřevo do vagonů, asi 100 až 200 metrů. Osobní doprava není tak častá, jak zmiňujete Vy. Častá je ovšem doprava nákladní. Z různých důvodů je přesouvána do nočních hodin. A souvisí s ní neustálý posun prázdných i plných vagonů.

V chladném počasí, kdy jsou okna zavřená, mi nevadí vůbec nic. Při otevřených oknech mi v létě nejvíc vadí noční cinkání na přejezdu. A troubení vlaku blížícího se k přejezdu. Po nějakém železničním neštěstí troubí strojvůdci pár následujících dnů doslova jako o život. Zvuky z manipuláku k nám příliš nedolehnou, v cestě stojí nějaké budovy a vzrostlé stromy. Ale lidé z domů v těsné blízkosti nakládky jsou z hluku dost nešťastní. Pro ně je tento hluk horší než hluk vlaků a zabezpečovacího zařízení.

Z mého hlediska - koleje a počet projíždějících vlaků stojí za pozornost, ale přejezdu a případnému místu nějaké nakládky věnujte pozornost ještě větší.

hodnocení

3x
Otázka je, proč si na to těžce zvykat. Jako v životní nouzi nevidím problém, ale dobrovolně bych do toho já osobně určitě nešel. 38 osobáků nezní tak hrozně, ale prodávající pozapoměl zmínit nákladní dopravu. Právě jsem se díval do map. Bydlíme 2.5km od nádražního depa a semtam v noci je to šílené skřípání popojíždějících vagonů slyšet až k nám. Co se tak domluvit na týdenním pronájmu na zkoušku?

makk
hodnocení

2x

Podobně bydlí spousta lidí, takže zjevně se to vydržet dá. Někdo na to nadává, jiný říká, že si zvykl a jsou i tací, kterým se to líbí (třeba že mají přehled o čase podle toho jaký vlak jede). Ve které skupině budete vy, to vám nepovím.

hodnocení

2x

Bydlela jsem před spoustou let jako mladá také u trati. Zpočátku jsem myslela že uteču. Zvykla jsem si a časem jsem ani vlak nevnímala. Tělo se naučí...jen byl problém při poslouchání televize. Stále ovladač v ruce a jak jel dlouhý nákladní a pomalu, tak to "dunělo" a na tu chvíli se musel zvuk zesílit. Za mě: pokud máte jinou možnost tak ne: To by ten byt musel mít spousty jiných předností které by to vyvažovaly.

hodnocení

2x

Vlaky mám moc ráda a vůbec by mi to nevadilo. Na jejich hluk si člověk časem zvykne. Známí bydleli v bývalém vechtru a po dvou měsících si zvykli tak, že v noci už vlaky vůbec nevnímali.

Je to hezké podívat se z okna na jedoucí vlak.

Záviděla jsem bydlení s vlaky panu Smoljakovi ve filmu Vratné láhve. To by se mi líbilo. Jaga.

kicune*
hodnocení

1x

200 metrů je relativně dost. Já bydlel asi rok a půl přímo u trati a když to tam vláčky pálily "na plno", tak to bez zavřených oken fakt nešlo, když jsem volal, musel jsem přerušit hovor a film si o kousek vracet, protože fakt nebylo slyšet vlastního slova.
Ale 200m je dost. Se zavřeným oknem sice vlak uslyšíte, ale jen okrajově. Záleží v jakém se ocitnete zvukovém trychtýři. Důležitá jsou kvalitní okna.

el
Bude to hlavně o zvyku, jsou místa kde musí vlaky pravidelně troubit. Věřím že tam to bude dost otravné.
Jestli to je trať kde jen vlaky projíždí, není v blízkosti manipulační kolej, přejezd, nebo místo kde lidé často přecházejí nezodpovědné koleje tak to nebude taková hrůza.
Lokomotivy dneska nejsou tolik hlučné jak kdysi, vyjma dieselových lokomotiv, tam ještě chvíli potrvá než se obmění ve větší míře vozový park dopravců.
Vozy se osazují nekovovými špalíky tak, pověstné pískání brzd časem taky pomine ve většině případů.
Každopádně železnice i tam bude pořád celkem hlučná záležitost.
Možná časem přibudou i protihlukové zdi, které taky trochu pomůžou.

kare
hodnocení

0x
Na nádraží to bude ještě horší :)

hodnocení

0x

Po svatbě jsem se přestěhoval asi 150metrů k trati u dvoukolejky. Taky jsem si zvykl, ale rád jsem se za rok odstěhoval. Teď bydlím v centru a jezdí mi pod oknem tisíce aut denně.

hodnocení

0x

Bydlel jsem 11 roků cca 100 m od trati, kde projelo cca polovina osobáků a já osobně musím přiznat, že se mi po železnici stýská. Ani v létě při otevřených oknech jsem spal naprosto bez problémů. Problém byl někdy s televizí - rušení a bylo jedno období, kdy byly nějaká jiná lokomotiva a z jejího zvuku drnčely skla v oknech. Ale na nádraží / cca 20 m od trati / bydlely asi 4 rodiny a podle mne s tím také neměli problém.

hodnocení

0x

Těžko říci, co a jak tam bude slyšet. Někdy slyším houkání vlaku ve vzdálenosti skoro deseti kilometrů.Naštěstí to není často. Jen tak na okraj, babička říkala, že v Krkonoších bylo jasně slyšet, když spojenci bombardovali Drážďany.

Před časem jsme dělali jeden baráček v Kolíně, skoro na samotě, v okolí jen příroda, stromy, les. Nádraží přes Labe asi půl kilometru. Na mě by to nebylo. Ajznboňáci stále verglovali s vagóny.

Nakonec můžeš být ráda, že se nedostala do výroby turbínová lokomotiva TL 659.0. Která dělala naprosto nepředstavitelný randál. Vypráví se, že při jízdě z Plzně do Chebu hluk turbíny lokomotivy vystrašil bdělé strážce našich hranic. Ovšem žádné letadlo nikdo neviděl a tak hotovost nevzlétla.

Bydleni u trati

fik
hodnocení

0x

Zvykneš si rychle...bydlíme 40 metrů od trati ještě pod plechovým mostem. Po týdnu mi to nepřišlo a za 14 dní už absolutně nevím že nějaká trať existuje a spím jak špalek

hodnocení

0x
Bydlím 70 metrů od kolejí a 100 metrů od přejezdu. Nemám na trať za domem přímý výhled (je tam další dům), na přejezd z okna, když se vykloním, vidím. Vlak (diesel 814) tudy přes den jede každou půl hodinu, máme starší dřevěná hůře těsnící okna a obyčejná dvojskla. Ze začátku jsem cinkání přejezdu a vlaky vnímal, teď už vůbec. Jen když náhodou jede nákladní vlak, tak ho trochu slyším.

hodnocení

0x

Pokud jste v mládí vyrůstal v domě, které bylo v sousedství tratě, tak vám to ani nepřipadne , že vás to ruší. Jiná je situace, že by jste si na to musel zvykat a čím jste starší, tím je to horší.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

je to vsechno o zvyku, 10m od baraku mam cestu kde denne projede neco pres 20 000 aut a necelych 100m je trat. Bydlim tu od mala a nikdy sem s tim problem nemel. Problem sem mel, kdyz sem byl nekde jinde kde by klid a mel sem vecer usnout

hm*
hodnocení

0x

Nedá se jen tak odpovědět podle vzdálenosti. Záleží na tom, co je mezi vámi a tratí. Jestli zástavba (kterou nepřevyšujete) a stromy a tak, tak trať nebudeš vůbec vnímat. A taky záleží na tom, jestli je to jen trať, nebo nějaké překladiště či nádraží apod.

hodnocení

0x

Take jsem uvazoval o pomezku pobliz trate. Vyresil jsem to tak, ze jsem si tam sedl na 1 hod. a poslouchal. Realitacka tvrdila, ze vlak neni temer slyset a skutecne, kdyz pristavalo letadlo, tak nebylo slyset nic. Pozemek jsem nekoupil.

Takze jdete na misto a pockejte, az ten vlak pojede a uvidite. Otestujte otevrena i zavrena okna

ladis*
hodnocení

0x

Záleží na věku. Je to jen o zvyku.

Má to výhodu - návštevy to rychle vypudí.

zdegre*
hodnocení

0x
Vlastním domek, bývalé "hradlo". Tzn.přímo u kolejí. Je to sice jen chata a už ji osobně nepoužívám, ale po rekonstrukci kolejového svršku nebyl žádný problém. Rekonstrukce, pružiny, už jsou snad v celé ČR.Otřesy vůbec a hluk téměř žádný. Spíš bych řekl, že jak to nazvat? Cítil jsem tlakovou vlnu? Nevím jak líp to popsat. Úplně aktuální informaci podat nemůžu, protože jsem koupil hájenku a hradlo jsem za energie pronajmul mladé pracující rodině. Ale můžu se zeptat. Takže pokud jste 200m od kolejí a nejste z PRAHA, myslím že budete mít parádní bydlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pískání brzd

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]