Dobrý den, poprosil bych pivaře o radu,jaké koupit výčepní zařízení.Jsme 3 a chtěl bych to na malou bečku(vypijem ti za pa,so,ne. Co jsem četl na netu,s kompresorem,to 3,4 dny nevydrži(prý),tak asi raději s bombičkou co2 ( nevím ,nechám si poradit).Ještě jsem četl,že ideální je s bombičkou Co2 + N2.Je to prý míchané v nějakém poměru.Tak bych poprosil o radu ,co koupit,popřípadě jak dlouho v bečce pivo vydrži.Předem děkuji a přeji hezký den.
Na ty tři dny je ještě kompresor v pohodě. Na delší dobu tlakovat nejlépe směsí N2+CO2, bývá v poměru 80:20. Jde o to že při čistém CO2 se pivo po delší době přesycuje, při čistém dusíku zase CO2 z piva uniká. Ale na ten víkend na běžné popíjení obyčejného piva bych to fakt neřešil, bečku mít v chladu a tlakovat kompresorem.
Jj pygma je asi nejlevnejsi reseni.Mi slo spise o to,zda koupit s Co2,nebo by stačil kompresor.Jestli to pivo vydrzi 3,4 dny,kdyz to je sycene vzduchem.Cena je +- stejna
Nejmenší PYGMY od Lindr. Buď s kompresorem nebo bez, jak chcete. Já mám bez kompresoru a je to úplně v pohodě i pro 20 lidí. Semtam přifouknout pumpičkou není vůbec žádný problém. CO2 ani biogen (to je ta směs) já nedoporučuji, když se popídíte, jak se ten CO2 získává, tak vás taky přejde chuť. No a když už CO2 tak opatrně s tlakem, aby se vám nezačal v tom pivu rozpouštět. Se vzduchem 2 dny v pohodě, 3 na hraně a 4 už je moc. Obsvlášť když ten 4. den bude sud skoro prázdný. Ale 3 lidi na 30 piv, to je 5 piv denně na osobu za 2 dny. Na akci akorát ne?
joudic*
3 lidi na 30 piv, tak se za 4-5h popijeni jede po vypiti vykoupit nonstop benzinka
makk
Tak jsem to myslel, že jim to rozhodně 4 dny nevydrží, protože to vypijou dřív. Otázka ale je, zda nechtějí mít prostě sud pořád doma. To pak když si dají pivo po obědě, o řekněme 2,5piva na osobu a den, tak to na ty 4 dny vychází.
Každý máme svoje chutě. Za mě pivo druhý den ještě jakž takž, ale jde to poznat. Třetí den je oxidace piva už hodně poznat. Takže když kompresor, tak na jeden večer. Pokud chci sud pít tři dny, pořídil bych CO2. Pokud chci sud pít měsíc, pořídim biogon (CO2+N).
Jako domácí výčepní chlazení poslouží dobře lednice do které dáte sud a uděláte díru pro trubky, pípu dáte zvenku, na víkend stačí tlakovat vzduchem, důležité je po točení sud dotlakovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.