Dobrý večer,dva roky bydlím v novém bytě,a každou zimu zmrzam,ať dělám co dělám,termostat je v obýváku,nastavený 23-24stupňů,a v kuchyni se teplota pohybuje kolem 20stupňů,prostě tohle nechápu,kuchyn a toaleta,největší zima v bytě,tak nevim co s tím kdyby někdo poradil,budu moc ráda,děkuju
Jako první bych zkusil přiškrtit radiátor v obýváku, aby déle trvalo, než se obývák ohřeje. Tím budete mít v ostatních místnostech vyšší teplotu než teď.
*mikihans* má, podle mě, pravdu. Zkus úplně zavřít radiátor v obýváku (na termostat nesahej, nech ho na těch 23) a úplně otevřít jiné radiátory. Kotel by pak měl být nucen stále topit a radiátory v kuchyni atd. se musejí ohřát. Jestli ne, jsou zavzdušněné, ucpané, nebo něco takového.
Když ostatní radiátory topit budou, postupně pootevírej radiátor v obýváku až do doby, kdy to bude všude topit akorát. To ladění možná zabere několik dní, tak nespěchej, musíš vždycky dát tomu topení čas, aby se nové nastavení projevilo.
Paní Blanko, je to o šikovnosti. Jsou tu ženy, které dělají takové kutilské věci, že se někdy divím. Sehnat slabou dvoulinku, domontovat termostat ze zdi (dva šroubky) , spojit dráty čokoládou, to musí zvládnout osoba, které umí udělat vynikající řízkovou pochoutku.
V tom obýváku kde je termostat nastavený na 23,je radiator po celé délce teplý,ale v kuchyni ne,proto nechápu když nastavim termostat,proc neni teplota v celém bytě stejna,a teplota vody v kotli to nevím,budu tedy muset kontaktovat revizaka na plynový kotel
anonymni357
Kotel topi podle termostatu,on nevi,ze je v jine mistnosti zima!Serizuje se to regulovanim radiatoru v ostatnich mistnostech tak,aby pokud je v mistnosti s termostatem pozadovana teplota,byla i v ostatnich takova jakou chcete.To,ze radiator nehreje cely je chyba,muze byt zavzdusneny,nebo je snizeny prutok z jineho duvodu.Vse muze byt jen vyladenim.Na dalku to nevyladite,jak pise pan Milan ,neni dost informaci a stejne by to byl problem.Obratte se na nekoho,kdo to prohledne a rozumi tomu.Pokud kotel vypina pri teplote na termostatu,nemel ba to byt nejaky zasadni problem,nebojte se toho.
Ale kotel v tom může být naprosto nevinně, jde jen o vyvážení otopné soustavy. Jako první řádně odvzdušnit, potom nastavit ventily tak, aby to více topilo v jiných místnostech než v obýváku. Kotel očividně topí a při dosažení nastavené teploty v obýváku termostat vypne jak má, vy jen potřebujete docílit toho, že bude topit větším výkonem v ostatních místnostech, než v obýváku, kde je teplo příliš rychle.
No to když udělám,stahnu úplně topení v obýváku,to samozřejmě pomůže,a všude je teplo,ale zase zima v tom obýváku doplněno 09.02.21 09:40: Než jsem přišla na to že mi TV zahřívá termostat a ten se po té nesepne,ale TV jsem musela přestěhovat,myslela jsem si,ze to je lepší,ale stejně ta velká TV má na teplotu v obýváku vliv,takže proto i ta zima v kuchyni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.