Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodič u vypínače. Může být nebezpečný?

Od: petr55 odpovědí: 9 změna:

Ahoj, vyměnil jsem porouchaný vypínač. Máme ještě hliníkové vedení. Chci se zeptat, co se stane, když jeden z vodíčů vyklouze? Může to být nebezpečné? Sice to pod šroubkem drží, ale stoprentní důvěru k tomu nemám.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stane se to že nerosvítíte.Ale u vypínačů se to nestává spíš je problém ze zásuvkama-hliník se zahřívá a "teče (zmenšuje se)" tak bych raději zkontroloval-podotahoval vodiče v zásuvkách

petr55
hodnocení

To vím, ale přepokládám, že u vypínače, kde je proud nízký a zapíná se na chvíli párkrát denně to asi tak velký problém nebude, ne?

hodnocení

1x

Este je mozne riesenie prejst Wago svorkami pod vypinacom v krabici na CYA vodic, cim sa sucasne eliminuje riziko lamania hlinika. Na druhej strane, je to dalsi spoj navyse.

hodnocení

0x

Muze a nemusi. Pokud je vypinac plastovy. Strojky novejsich vypinacu maji telo z oceloveho plechu, tak tady by to bylo nebezpecne. Je treba utahnout tak, aby nic nevyklouzavalo.

petr55
hodnocení

Plastový ABB klasik... jsem jen trochu paranoidní nebo opatrný. Vodič tam normálně drží, zkoušel jsem to, ale kdyby náhodou...

To bude ok, stoprocentni neni nic.

jabraka*
hodnocení

0x

Elektroinstalace,kde nejsou přívodní vodiče pořádně připojeny,nebo nemají dostatečný kontakt jsou v každém případě nebezpečné.Vytvářejí tak zvaný studený spoj a ten tvoří vysoký přechodový odpor a ten se značně procházejícím proudem zahřívá.V mnoha případech je to i zdroj požárů v bytech.

JABRAKA

111®

u zásuvek a vypínačů nehovoříme o STUDENÉM SPOJI, tam se nic nepájí...

111® - zelený kouzelník zase perlí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]