Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat klipy na staré zavařovačky masovky a rexovky?

Od: lukramar* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, zachránil jsem z kontejneru dvě staré sklenice se skleněným víčkem, dle internetu by se měly jmenovat masovky nebo rexovky. Moc se mi tyto sklenice na fotkách líbily už dřív a teď konečně dvě mám. Vyzkoušel jsem těsnící gumy z Weckovek a jsou komapitibilní, bohužel, není čím víčko ke sklenici přichytit.

Dají se sehnat někde ty kovové klipy, kterými se víčko přichytilo? Google mi nic nenašel, snad jedině "zavařovací spony Biowin" a nikde u nich není rozměr. Klipy k Weckovkám jsou moc malé. Jakou frázi hledám nebo kde zkoušet hledat? Díky!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pipi
hodnocení

3x

Recenze na jejich webu: Pasují na staré sklenice ze 70. let

vsenavareni.cz/...

-----------------------

Na uvedené stránce je záložka - ,,zeptat se prodavače,, - po rozkliknutí vyjede - ,,poslat dotaz prodejci,,. napište jim.

Případně bezplatná linka 800 100 998.

Kontakt:

vsenavareni.cz/...

Vložit inzerát do Annonce, Bazar apod.?

lukramar*
hodnocení

Jé, děkuju, toho komentáře dole jsem si nevšiml, i když přesně tyhle spony jsem našel.. Nicméně obě skleničky jsou jinak vysoké i široké, tak jim asi radši rovnou zavolám a zeptám se, popř. vložím inzerát, díky!

hodnocení

3x

Jen malé doplnění (nevím jsetli to nebylo místní pojmenování!)U nás byli masovky-měli těsnicí gumu čtvercového průřezu a tuším hlava,která to držela při zavařování byla plechová. Druhý typ byly rýhovky-(použití u nás doma výhradně na ovoce)měli plochou gumu na jedné straně s jazýčkem a při zavařování to držela "pera" (2 do kříže) podobné jako na odkazu.

lukramar*
hodnocení

Jo, tak to bych tím pádem měl mít rýhovky, protože ty moje nemají závit, na který by se cokoliv dalo našroubovat, ale víčko je tlusté, dá se pod něj zaháknout nějaké to pérko

hodnocení

0x

Škoda, že tento dotaz nepadl dřív. Po roce nabízení skončily tři bedny masovek s víčky i sponkami v kontejnerech.

lukramar*
hodnocení

Neeeeee!

Třeba je někdo zachránil tak jako já ty dvě :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]