Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OSB nebo Durelis

Od: romanadasa* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Pokud máte někdo zkušenosti s těmito materiály, tak prosím o radu. Pro stavbu malého kurníku pro slepice se rozhoduji mezi těmito dvěma druhy desek OSB, nebo Durelis? Má některá z nich lepší vlastnosti, nebo je to jedno? Děkuji.

doplněno 07.02.21 08:18: Ještě pro doplnění. Kurník bude umístěn za zdí ve stodole, takže počasí nemá vliv. Spíše aby vydržel nějakou vlhkost od zvířat, dezinfekčních prostředků a pod.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Slepicím je to jedno!

hodnocení

2x

Tieto dosky,niesú vhodné do vlhkého prostredia. Použite radšej preglejku k tomu vhodnú alebo obyčajné dosky.

jabraka*
hodnocení

0x

pro zakrytí slepičince OSB desky moc vhodné nejsou.SDurelis je odolnější,sám bych volil spíše CETRIS.

JB

hodnocení

0x

Durelis je vlhkostně odolnější, než OSB. Ale napíšu z praxe - před dvěma lety jsem udělal králíkárnu i kurník z obyčejných OSB, přičemž jsem dal na podlahy kvůli lepší odolnosti, ale hlavně údržbě a dezinfekci klasické lino.

Králíkárna stojí normálně venku na dešti, na střechu jsem použil pásy Coolna a není problém. Samozřejmě rámky dvířek jsou klasicky, z SM masivu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]