Nejste přihlášen/a.
Asi bych radši na oko souhlasil s ní, aby nedělala problémy, nechal ji zaplatit jí stanovenou částku a pak vymáhal zbytek. Pokud je tak psycho jak píšete, můžete ji nechat podepsat jen něco, popř tam pak něco dopsat. Nenavádím vás k podvodu, jen asi spíš víc ztratíte, když se s ní budete dlouho hádat. Někdy je fakt lepší, když moudžejší ustoupí.
Nevím o tom případu samozřejmě podrobnosti, ale pokud mají podepsánou dohodu o ukončení nájmu a pokud ta paní dala předem kauci v dostatečné výši, tak by možná řešením bylo, nechat vyměnit zámky a vrátit jí jen část kauce (po započítání nákladů na výměnu zámků). Ale jelikož je možný, že ta nájemnice je nějaká psychopatka, tak se nedá vyloučit např. to, že by chodila vyzvánět nebo bouchat na dveře apod. Proto si taky myslím, že je lepší, vrátit jí peníze, který požaduje a mít zaručen klid.
Tato "divadelní herečka" na to její chování možná jednou doplatí. Může se jí totiž např. stát, že jestli zase někomu bude "hrát divadelní představení", tak někdo výbušný, kdo by jínapř. pronajal jiný byt, by jí mohl nekompromisně sbalit kufry, třeba je i vyhodit z balkonu a poslat jí neslušným způsobem někam (smlouva nesmlouva) a možná jí ještě naliskat.
neomezena:
Účtovat si to samozřejmě můžete, otázka ale je, jestli by Vám to dotyčná podnájemnice zaplatila. Jestli Vám nevadí, se celé měsíce soudit, tak v tom nevidím problém. Je totiž např. otázka, kde má dotyčná nájemnice trvalé bydliště a jestli se tam vůbec zdržuje nebo jestli si vyzvedává poštovní zásilky.
Ta paní je buď psychopatka nebo je vypočítavá. Řeči o tom, že přijde s policií jsou samozřejmě jenom řeči. Policisté by vůbec neměli důvod se tímto sporem zabývat. Myslím si, že si sháněla jiný podnájem a podnájem u Vás měla jako záložní pro případ, že by jiný (pro ní vhodnější podnájem nesehnala). Předpokládám, že jakmile měla jistý jiný podnájem, tak "zahrála divadelní představení", jak se ve Vašem bytě nedá bydlet atd.
Váš problém bude možná určitá Vaše "tvrdohlavost" . Jestliže budete trvat na tom, že jí nevrátíte ani o korunu víc, tak na to možná doplatíte sama tím, že budete mít ztrátu z úšlého zisku za případný neuskutečněný podnájem. V životě jsou situace, kdy je výhodnější obětovat nějakou částku. Záleží na Vás. Je ale potřeba vzít v úvahu, že soudit se případně o několik tisíc může být dost drahé a může to trvat minimálně měsíce a v době epidemie ještě výrazně déle.
To, že paní nevrátila klíče, to tak velký problém není. Stačí nechat vyměnit zámky.
Poznámka na okraj:
vhodnější slovní spojení je - psychicky labilní nájemník.
Já si myslím, že ta nájemnice je spíše "divadelní herečka".
Teď jsem si vzpomněl, že mám taky zkušenost s podnájemem, ale z "pozice" nájemce.
Je jedno, co jsem měl pronajaté. Bylo to před desetiletím. Ukončil jsme s majitelkou nemovitosti nájemní smlouvu dohodou několik dní po začátku dalšího měsíce. Zbývalo doplatit přibližně 300 Kč. V dohodě tato částka zmíněna nebyla. Řekla jsme té majitelece telefonicky: až Vám donesu klíče, tak Vám dám ještě tu zbylou částku. Majitelka mně řekla, že to není potřeba, že to řešit nebudem. Donesl jsme jí pak klíče a o doplatku se nezmínila. Tak jsme to považoval za vyřešené.
Po asi dvou týdnech mně ta majitelka zavolala, a ptala se, kdy jí doplatím tu částku. Neměl jsem zájem se nějak handrkovat o tři stovky, tak jsem jí řekl, že jí tu částku pošlu na účet.
To je příklad jednání člověka, kterej nejprve ze sebe dělá granda (jak se lidově říká), ale pak začne chytračit a není mu trapný změnit názor.
Tak předně se oprostěte od subjektivních náhledů na to, do jaké míry je nájemnice psychopatická. To je ve vašem sporu naprosto irelevantní. Nájemní smlouva byla uzavřena jak. Na dobu určitou na rok?
A chcete poradit ohledně výpovědi z nájmu, nebo aby lidi vyslyšeli stesky jak měla vaše matka tahat kufry?
Pokud se budete držet věcné podstaty a nikoli emocí, tak se možná něčeho dobereme.
Smlouvu tedy máte na rok. V jaké formě je vámi jako pronajímatele podaná výpověď?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.