Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
plánuji postavit dřevník... rozměr cca 6x2x2m... 6 nohou (trámů), podlaha z palet, pultová střecha, střecha z bitumenových vlnitých desek. Volba materiálu je neměnná - většina se tu válí bez užitku, ale jde mi o podklad. Postavit na zhutněnou zeminu případně na nějakou "dlaždici" nebo udělat betonový základ a nohy kotvit? Plánuji použití stavitelných patek 11x11-M24. Asi by se mi více líbilo povrch nějak "vybetonovat" ať je to rovné případně se tam dá hodit i nějaký šroub (i když si nemyslím že by to bylo potřeba kotvit k zemi - samo o sobě to asi bude těžké hodně a podlaha bude chycená ke konstrukci tudíž to zatíží i samotné uskladněné dřevo) nicméně zkušenosti 0, míchačka není, jak to udělat? Jde použít třeba nějaký ten "sloupkobeton"?
Mám dřevník 4 x 2,5 x 2.
Na šesti místech jsem strhnul drn, trochu prokopnul do hloubky, asi 30 cm a vysypal kamením a štěrkem, co zrovna bylo.
Srovnal na výšku a na každý místo dal na sebe dvě betonový dlaždice 50 x 50 cm. Na to jsem z trámů udělal kostru, na stěny natloukl přeložená prkna s mezerou, aby to mohlo větrat a střecha klasicky.
Stojí to snad už dvacet let a nehnulo se to.
Použil bych zemní vruty a trámky - stojky - do nich upevnilPodlaha by na betonových hranolech mohla být z palet. haspl.cz/...
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.