Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba podkrovni podlahy na tramovy+klenuty strop

Od: ivkamach odpovědí: 12 změna:
Dobry den, prosim o nazory, jak co nejlevneji a nejjednoduseji udelt podlahu v podkrovi. Po sundani pudovek jsme odkryly na pulce prkna a na pulce klenuty strop, o kterem jsme netusili, byvaly majitel udelal podhledy... Jak na tento nesourody podklad pokracovat? Odkryt prkna musime, nebo muzou zustat a na to rost a osb? Ale rost nad klenbou neni k cemu pridelat...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neexistuje nejde, ale je třeba prostor vidět. Já mám jednu místnost s klenbou a vedle jen rovný strop. Takže bez fotek nelze sdělit postup.

Jen jak si to u Vás představuji.Vytrhat záklop, vyčistit, zkontrolovat hlavy trámů, ošetřit chemicky, vrátit záklop, vyrovnat vše do roviny liaporem, položit roznášecí desky, kročejovou izolaci, desky, koberec, či lino, určitě ne plovoučku. Ale klidně to může být 10 jiných podobných variant, které teď mě napadají. Vždy podle individuální situace.

ivkamach
hodnocení

Dekuji za odpoved, pokusim se vyfotit, ale nebude nic moc videt, klenby jsou se zasipem drt lehcena slamou, odkryli jsme kousek a zase zasypali. Prkna jsme jeste neodkryvali,ale kontrolu tramu provedeme. Mezi temito dvema stropy je az nahoru zed a dalsi zed kolmo k teto, tedy zdeny ctverec okolo klenboveho stropu. Pisete variantu bez rostu, tedy to lze? Srovnat teren suchou cestou a na to osb 2x s mezivrstvou zvukove izolace? Zadna dalsi izolace(vata, polystyren)? Pod tim je vzduchova kapsa, prkeny zaklop zespodu a zatepleni, parozabrana a sadros ze spod.
ivkamach
hodnocení

Oznacene zdi kolem klenuteho stropu. Cely prostor ma 4*7m, prkena cast 4*3 +1*5 po strane a klenuty 5*4
Skladba podkrovni podlahy na tramovy+klenuty strop

Klenutý strop teď nese ten zásyp, že? Místo toho dáte liapor. Na prkna a liapor dáte kročejovou izolaci, na to pak OSB a lino.

ivkamach
hodnocení

Takze myslite rovnou na pprkna? Jeste jsme nezkoumali rovnost, ale urcite naprosto stejne nejsou. Nad klenbou ma vymena zasypu za keramzit jaky vyznam?

Když budou prkna křivě, dáte taky liapor do roviny.

ivkamach
hodnocení

A jaky tedy ma vyznam vymena zasypu, krom toho, ze to bude neco stat? A jake dalsi varianty vas napadaji?

špinavý, těžký zásyp odstraníte, dáte lehčí liapor. Jasně že není třeba starý zásyp dávat prač, jen dorovnat do roviny podlahy.

jabraka*
hodnocení

0x

U klenutí je nutno klenby vyrovnat.Zasypat prostor třeba jen pískem je dost vysoká zátěž a spoustu materiálu.Použil jsem velmi levný a přitom lekhý materiál,prázdné lahvesklo.Naskládal do dutin klenutí a zasypal pískem.Lahve jsem získal likvidací skládky v lese.Dnes není problém je získat na sídlištních kontejnerechNakonec se udělá betonový potěr a dlažba-

JABRAKA

hodnocení

0x

Také to lze udělat tak, že se vybere násyp jen do hl. 10 cm, do toho se vloží povaly do roviny s prkennou podlahou (pokud je to rovné) , dosype se lehkým násypem a na to vše přišroubovat např. OSB desku , pero - drážka. Podlaha podkroví jak vyšitá. Nepíšete k jakému účelu to máte ale předpokládám, že to má být jen podlaha půdy , ne obytné místnosti.

ivkamach
hodnocení

Bude to obytna mistnost. Nevim co jsou povaly...

ivkamach
hodnocení

Jeste se zeptam, varianta bez pouziti rostu, ktery dlw meho jinqk roznasi vahu, je podlaha polozena primo na klenbu a prkeny zaklop bezpecne pochozi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]