Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Židlička do sprchového koutu

Od: macek71® odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,potřeboval bych poradit,zda existuje,popřípadě jestli někdo má židličku do sprchového koutu.Je tam taková ta plastová vanička.Mám strach tam něco postavit,že se udělají do vaničky díry.Ty sedátka co jsou na přišroubování na zeď tam nejdou uchytit.Takže musím nějak řešit židličku.Tchán má 95 kg. Děkuji za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Napriklad tato bonami.cz/... , pokud by zed mela nosnost tak tuhle siko.cz/...

Ten druhý typ je naprosto nevhodný nad sprchovou vaničku! Jen na keramický pevný podklad!

hodnocení

0x

Zatím si nadokážu představit sprchový kout se židlí. Já když jsem se sprchoval ve sprchovém koutě s vaničkou, tak tam bylo místo tak akorát pro jednoho člověka když si dřepne. Neumím si představit umístit do tak malého prostoru ještě židli.

Určitě by nějaký šikovný zámečník z tvého okolí dokázal naohýbat něco jako lavičku z nerezi, která by měla ještě spodní trubkový rám. Ten rám by byl vsazený do vaničky a rozložil by hmotnost na celý obvod vaničky. Zároveň by ta velká základna dávala stoličce stabilitu, která je v prostředí koupelny hodně důležitá.

Ale chce to mít nějakou představu, tu nastínit zámečníkovi a ještě ho pozvat do koupelny, aby viděl kam to má pasovat.

Možná by stál za úvahu i dotaz v nějakém domě pro seniory - jak tam mají řešené koupelny a sezení v koupelně.

Já bych možná promyslel ještě nějakou sklápěcí sedačku (něco jako bývá ve vlaku). Sedačka by ale rozhodně musela být zakotvená do stabilní zdi.

hodnocení

Jak jsem psal vyše ,do zdi to nejde.Nechce se mi o tom rozepisovat.Je tam prostě “zeď” z sdk

hodnocení

0x

Záleží kolik vážíte. Já si tam dal tu dětskou plastovou a rozsedl jsem ji. Teď jsem ale dost zhubl a dobrý. Takže je asi do 100 kg.

hodnocení

Viz otázka.Tchán váží cca 95 kg

kenav
hodnocení

0x

Ja mam z TVprodukt a naprosta spokjenost

hodnocení

0x
A tam dat jen kostku polystyrenu? Nebo nějakou pěnovou? Rozloží váhu do plochy.

hodnocení

0x

V každých zdravotních potřebách jsou různé určené pro postižené do sprchy. Mívají i do 130 kg. -viz.foto

Židlička do sprchového koutu

tady jich máte více...je pravdou že jsem nechala kvůli váze udělat bezb. koupelnu s velkou mramorovou vaničkou...to v ní jsme 2+ inv. vozík-židl. na kolečkách

Židlička do sprchového koutu #2
hodnocení

Mám strach,že ty nohy udělají do te vaničky díru a tchán si ubliží.Predelavat sorchac je asi taky zatim blbost.Dle lekaru by se jeho stav za 14 dni,mesic vratit do normalu.Ikdyz clovek nikdy nevi. Jen bych podotknul,že nějaké podkládání židke do toho bych fakt nešel.To si ublíží dříve než se z toho distane

Do sprchového koutu s plastovou vaničkou absolutně nevhodné,poškození skoro jisté.

hodnocení

0x

Nevím, proč by nešlo navrtat přes obklad a sdk a upevnit např do vložené výztuhy z druhé strany příčky. Takže se rozepište, proč to "nejde"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]