Nejste přihlášen/a.
Bydlím v domě se zahradou několik desítek let, jsem třetí generace co tu bydlí a druhá co narodila. Děda přišel po válce.
Zdědil jsem dům po tátovi a vedle k sousedum jezdily lidi na víkendy. Z počátku jsme se jen pozdravily pak začali v domě bydled nastálo a začali nás zvát na návštěvy, vyhověli jsme si když někdo potřeboval poct,postěžovat, poradit. Po tom co ale pán nastoupil do důchodu a jeho paní jezdila do práce se s námi přestali míň bavit. Minulý rok soused přestal zdravit a neodpovídal na pozdrav, zjistili jsme že nás začali pomlouvat. Začali bejt zlí na naše kočky které k sobě dřív lákali aby si s nima hrála jejich vnoučata a chytali jim havěť ve sklepě. Dvakrát se nám nevrátili kocouři a našli jsme je chycené v pasti u nich na zahradě, když začal vysvětlovat že to má na kunu tak jsme mu řekli že kun je tu hodně a on že holt bude co jednu míň a zasmál se. Já jsem nevydržel řekl jsem že to je týrání zvířat, on na to že se snámi nehodlá bavit a že si nepřeje aby k němu zvířata chodily. Řekl jsem že jsme na vesnici a zvířatak tomu patří a že se neměl sem stěhovat.
Moje rodina využívá zahradu kterou s nima sousedíme minimálně přes 60let a před nějakou dobou nám od starosty bylo zděleno že kus zahrady je obecní a že si ho budem muset koupit at si napíšeme žádost a obec nám ji prodá.
Starosta se pak zastavil a řekl že žádost podal i soused že prý má s námi neshody a že jsem mu řekl at se odstěhuje a že mi tím ukáže.
Pověděli jsme mu co tomu předcházelo a koukal, že prý se máme dohodnout mi mezi sebou.
Starosta navrhl řešení. Vy se asi nedohodnete, takže rozhodne zastupitelstvo. Mělo by rozhodnout, jak mu ukládá zákon hobrého hospodáře, že to prodá tomu, kdo dá více.
Jak to udělá starosta, je jen na něm.
Když se nedokážete dohodnout, tak bych to prodal tomu, kdo dá víc, obec jen získá a problém bude vyřešen.
Zvířata na vesnici patří, ale své zvíře je třeba si zajistit, aby k sousedům nechodilo. Vám by se asi taky nelíbilo, kdyby jejich pes běhal po vašem dvoře.
Vím, že je to problém, ale je nutné souseda chápat. On není povinen trpět cizí kočku na svém pozemku. To je taky jeden z důvodů, proč my kočky nemáme.
To by jste koukal, jak si lidi v Praze a nejen v ní zajišťují balkony a střešní okna aby kočky nechodily tam, kam majitel nechce! Soused má pravdu, když si nepřeje aby tam kočky chodily. Vidíte sám, má tam pasti na kuny, tak je to ve vašem zájmu s tím něco udělat.A může i neustále uklízet kočičince. Dnešní doba už je jiná a tvrzení, že kočka patří na vesnici je přinejmenším podivné. To bych mohl říkat, že tam prase patří také a obtěžovat souseda smradem! Je na vás, co s tím uděláte.
Zažil jsem situaci, že bývalý tchán včas koupil pozemek za chalupou jen proto aby tam soused nechodil venčit stádo koz.
V případě "obálkové metody" je jakákoli domluva o ceně, kterou nabídl ten druhý, bezpředmětná. Podaná zapečetěná obálka s podacím razítkem obce vylučuje znalost jejího obsahu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.