Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrické vytápění pod koberec

Od: rotorod® odpovědí: 5 změna:
Zdravim, budu chtít v podkroví vybudovat pokoje pro děcka, jediná možná varianta vytápění je asi elektrická rohož, topna folie apod. Podlaha bude asi nejaky koberec. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti, jakou spotřebu to má v praxi, jestli to lze umístit pod jakýkoliv koberec, apod? Nevím jestli lze věřit všem těm hezky napsaným článkum na internetu...
Děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Spotreba ide od metrov stvorcovych a stupna tepelnej izolacie. Koberec je hlupost, vy by ste si dali aj pred radiator kus tepelnej izolacie?

Pochybujem, ze elektro rohoz je jedine riesenie, zvysok domu kuri ako? Natiahnut alpex potrubie ako novy okruh na 2 radiatory je robota na max 2 dni.

jabraka*
hodnocení

2x

Topná rohož pod koberec není rozumný návod.Teplo se pak akumuluje pod podlahou a netopií do pokoje.Lepší je na náčlapnou plochu,OSB,beton,sádrovláknité desky,polořit topnou rohož a přikrýt vinyl podlahou.

JB

hodnocení

0x
Podstatne zkratite zivotnost elektricke topne rohoze, takze zadne koberce, pvc s filcem a nabytek se soklem. Jen nabytek na nozkach. Je i inteligentni kabel, kde to vyse uvedene neplati, ale cena za metr kabelu je nekde jinde.

hodnocení

0x

Nemyslím si, že jediné řešení by byla ta topná rohož. Zrovna nedávno jsem byl v jednom penzionu, kde podkrovní pokoje vytápěli pomocí infrapanelů. Z počátku jsem na to koukal dost skepticky, byla zrovna fest zima, ale rychle jsem poznal, že je to velmi dobrý způsob vytápění

hodnocení

zajimavý podnět, děkuji. teď ještě sehnat někoho kdo to má, a nejlépe si to tzv osahat, poinformovat z praxe apod

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]