Zdravím,v novem zkolaudovanem domě včetně všech revizí jak ma byt mi dnes neslo v nekolika mistnostech zasuvky. Nekde zas jo .Jistice i proudovy chranic vse bylo nahozene. Tak jsem v rozvadeci vse nekolikrat shodil a zas nahodil a zase to vsude funguje. Volal jsem elektrikarovi,ktery to delal a ten rikal ze mohlo byt jen neco v siti a ze chranic to poznal a odstavil ale vse bylo nahozene a vse funguje...zatim nikdy nebyl peoblem az dnes...mam to nejak dal resit?
Nevím, který typ elměru máte, ale pro info to stačí...dejte výsledek ...
juelen
Ano,svitily mi vsechny faze...jde o nejake problikavani rano furt neco piskalo v kuchyni ( ted uz vim ze zapinani mikrovlnky) alespon 5x...cely den pokoj a ted zas vecer aspon 5x vzdy to vypadne par sekund nebo i minut je vypadly pul domu pri vypadku jsem jeste nestihl nebo nevedel ze letet k elektromeru zda sviti na displayi vsechny faze...vsechny jistice i peoudove chranice nahozene od shozeni celeho rozvadece a nahozeni a pak i venku hlavniho jistice a nahozeni to stejnak udelalo pak zase...na cez poruchach nic evidovaneho nemaji
juelen
Ono je nejhorsi ze to vypadne jen na par sekund nebo minut a pak to zas bezi a naposledy to nekolikrat zablikalo od te doby to zase vse bezi a nedela to
Tak v tom případě ihned reklamujte, ať vše opraví...kdo to dělal...
juelen
Zajimavy ze rok a pul co tu bydlime peoblem nebyl az nyni jestli dnes opravdu nebyly nejake vypadky ci kolisani zitra na to ma peijet tak jsem zvedavy zda nemavne rukou ze to je dobry
Ten "rozvadzac" je strasny grc, izolacna paska na nepouzitych vyvodoch listy, zrejme centralny chranic, neoznacene kable okruhov ... rychla a fuserska robota
Vedenie kablov, izolacka ... chybajuce popisy velmi stazuju opravu. Este fazove vodice sa daju identifikovat, ale N a PE ak nemaju navlecky ... Do toho central chranic, neviem precitat, ale asi 30mA. Az zacne vypadavat, hladat chybu bude zabava. Pochybujem aj o revizii, rozvadzac urcite nema stitok a projektovu dokumentaciu.
Kto takto spravi rozvadzac, ten aj zasuvky a kable zapoji ako fuser.
Peter, to Vás zklamu, to nedělal Majster sa pozna v detailoch, ale kutil, bez elektrikářského vzdělání, který neví, jak zapojit stykač pro boiler. Vždy si to musí namalovat na papír.
asd1
Řekl bych že Peter nehodnotí jestli někdo je/ není elektrikář "s papírem", ale kvalitu práce.
A el. vzdělání má, když to uměl udělat, jen ne legální ale jako samouk
Ano, Majster je ten, kto robi dobre a kvaitne. Nepozeram sa na skoly a schopnost citovat normy. Prave "kutil" ma casto lepsie vysledky ako vyhorety profik, ktory ide na vykon + zarobok a ponahla sa na dalsiu stavbu. Navlecky a zarovnane kable vedu elektrony rovnako, ako kabel bez navleciek a kdejako ohnuty, len kazda oprava je potom hroza.
Osobne bojujem len proti extremom ako tu v poradni, ked sa niekto pyta na farebny kod odporov, schematicke znacky a pritom si mysli ako opravi mikrovlnku alebo pracku.
OK, přiznám se, toto jsem dělal já, ale nepřejte si vidět ten první rozvaděč. Já ani netušil, že existují koncovky na lištu, až na poslední dva byty jsem je použil.
juelen
Tak doufam,ze jste se dostatecne pobavili kluci. A ted vazne. Co mi doporucujete? Volal jsem jednomu starsimu elektrikari co je jiz v duchodu a ma ale i revizacke zkousky a i opravneni k odplombovani cezu. Slibil ze promerime tam po trase rozvadec a kazdickou zasuvku jsou smyckovane muze byt pry nejaky dratek trochu uvolneny a toto to muze taky delat...rikal ze menit proudovy chranic je zbytecne penize ale ja to neplatil. Pujde ten rozvadec dat dohromady a dat tomu nejakou kulturu? Aby to bylo bezpecne oznacene spravne a i to nejak vypadalo nebo je to proste v prdeli melo by to jit dat do hromady ne?
No bude velmi dobře, když se na to podívá ten, kdo to nedělal; zjistí více, odhalí závadu...bude se tomu věnovat, jako důchodce má čas...většinou
juelen
Ano,k tomuto elektrikari jiz duveru nemám. Ten pan je v duchodu teprve chvilku,delal i na baraku babicce av pohode...hned vedel ze vylo zbytecny davat novej chranic...a rikal spoustu veci co se musi merit nejaka sila atd...tak snad si s tim vyhraje vse jsem si na baraku pohlidal a kvalita vysledna je dobra ...akorade elektrice nerozumim rok a pul vse fungovalo...az vcera to zablikani rano a vecer tak snad se doladi i toto
Do zasuvek strkal prochazel to meril i svody heomosvodu pak venku volal jsem na cez tam vse ok sviri l1 l2 i l3 ted to furt problikava rano byly peoblemy a ted vecer neustale to peoblikava ze jde a nejde dva pokoje vedle sebe pak koupelna a v kuchyni i mikrovlnka a ta furt pipa jak naskakuje v rozvadeci vse ok
Může být někde nedokonalý spoj v krabici (stát se to může při zapojování). Časem se to vyhřeje a začne to zlobit. Když je to bez zátěže tak je to OK, při zátěži se to po chvíli projeví. později se to může natolik vyhřát, že to zůstane přerušené.
juelen
Aha,ale to bylo rano a vecer kdyz uz je v dome vse vypnute uz jsme lezeli jen nabijecky v zasuvce...snad na to rano přijde cim to je...nejhorsi je ze je to jen takove blikani a kratke max nekolika minutove vypadky...da se na to peijit i kdyz vse bezi merenim asi ne co?
Je potřeba zkontrolovat spoje na trase. Někdy se takový nedokonalý spoj projeví při sepnutí vysoké zátěže. Začne prskat, nebo syčet, než se upálí. Taky se to pak dá najít, podle toho zvuku, následně třeba zápach z ohořelého vodiče. To je z mé letité praxe..
Tak elektrikar vse v rozvadeci nejakym přístrojem propipal a promeril,dotahnul vse bylo dotažené. Tak jeste zdarma vymenil proudovy chranic zasuvkovy ozkousely se zasuvky a slo to a zatim to dneska nedelalo. Rikal ze he to jazdou chvili u cezu ze jim spadne treba jedna faze napovida to projevum ze opravdu padala jedna faze asi pul domu. Tepelne cerpadlo a polovina mistnosti ok...rikal ze jak ted taje ten snih a pada to z vetvi treba na draty nebo vetve ze to obcas muze takle zahaprovat tak snad uz se to dit nebude
Jakmile to udela jeste jednou pozvu si poradneho revizniho technika a necham ho zmerit a zkontrolovat kazdou zasuvku a cely rozvadec ale toto delal i revizak po tomto elejtrikari a vse v poradku,vystavil revizni zpravu. Dokonce stahoval schody a lezl do jedne zasuvky i na pudu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.