Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upevnění stavebních hranolu na zed

Od: macek71® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den ,poprosil bych o radu,jaké jsou možnosti upevnění hranolu cca 80 x60 na cihlovou zeď.Chtělbych udělat saunu cca 2,3 x 1,5 m.Mam tři stěny,tak bych je využil a na ně trámy s vážou.Nevím jestli by se to dalo na pěnu,nebo na hmoždínky? Nevím jestliže to tak děla? Příjde mi to takové divné,tam dávat takové dlouhé šrouby .Dekuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

3x

Pěnu...*smich2*...

no teď vážně...vyvrtat díru o průměr větší než závitová tyč, fuknout tam chemickou kotvu, zatočit tam závitovou tyč, nechat zavrtvdnout, vyvrtat díru do hranolu, hranol nasunout na tyč, podložka, matka...hotovo

hodnocení

tak když je Hrubá stavba postavena na peně ,tak se nedivím ničemu.Jsem takový normální domácí kutil ,ale raději se zeptám ,protože to jde všechno tak dopředu a já se s tím zbytečně nadru postaru.Tak proto se ptám,jako idiot Tady je dost odborníků a většinou dobře poradi

111®

a nebo , tohle mne napadlo taky jako první řešení...

krtek6

macek71: ano, hrubá může být na pěnu, i když je tabulkově dokázané, že na pěnu má o 30% menší pevnost, ale tam na to působí pouze tlaková síla, ne žádná páka..navíc další zpevnění je věnec, omítka atd..takže ty cihle nemají teoreticky kam uhnout...kdežto když lepím 2 věci vodorvně..vzniká páka, moment..a to pěná nedá...

hodnocení

2x

Správný kombi šroub M10x140 , hmoždinka, matka M10. Nebo kratší kombi šroub, dlouhá matka a připevnit šroubem M10.

Možností je několik, podle toho, co má být vidět.

hodnocení

svisle hranolky na zeď ,mezi izolace ( vata ) a palubky.Tak mě napadá,že by tam matka byla problém,kdyby to přečnívalo přes tram.Ikdyž by se to dalozapustit.Řekl bych,že tam hodím normální "vrtu” cca 130 a hmoždinka.Co tím zkazím.Nic lepšího mě nenapadá

Matka, ani hlava šroubu nepřečuhuje.

svisle hranolky na zeď ,mezi izolace ( vata ) a palubky
Kombi šroubem srovnáte nerovnost zdi do roviny ,svislým hranolem.

kimbert*
hodnocení

2x

Tyto šrouby trámy udrží spolehlivě atilashop.cz/...

hodnocení

tak tohle se mi líbí zatím nejvíce .Pokud to drží v plné cihle,nebo i duet,tak bych do toho šel. Ještě o phledám na metu,nějaké videa

hodnocení

0x

Penu urcite nie. Ramove hmozdinky takej dlzky, aby sa koncova cast rozpinala v tehle a nie v omietke. Ake su to tehly? Plne? Dierkovane? Aka hrubka tehal?

hodnocení

je klasická cihla.Je t v takovém starém zahradním domku.TK ty hmoždinky neznám.Podívám se na to

To je hmozdinka predavana spolu so skrutkou, u vas by mohlo stacit tak 10 x 200, hlava je bud plocha alebo zapustna, treba k tomu torx bit.

farby.sk/...

111®
hodnocení

0x

osobně bych tam narval kovové hmoždiny a šrouby M8 obi.cz/...

hodnocení

a jak to tam přidělám,když ten trám bude 80 x 80,nebo 80,60?

Tak to urcite nie, to je do sadrokartonu na velku zataz. Alebo ine doskove materialy. Do plnej tehly v ziadnom pripade.

111®

no o vlastně tak tohle: briol.cz/...

a průměr si vyber třeba i šroub M10, M12

hodnocení

fischer-cz.cz/.... Tohleje taky zajimave

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]