Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,poprosil bych o radu,jaké jsou možnosti upevnění hranolu cca 80 x60 na cihlovou zeď.Chtělbych udělat saunu cca 2,3 x 1,5 m.Mam tři stěny,tak bych je využil a na ně trámy s vážou.Nevím jestli by se to dalo na pěnu,nebo na hmoždínky? Nevím jestliže to tak děla? Příjde mi to takové divné,tam dávat takové dlouhé šrouby .Dekuji
Pěnu......
no teď vážně...vyvrtat díru o průměr větší než závitová tyč, fuknout tam chemickou kotvu, zatočit tam závitovou tyč, nechat zavrtvdnout, vyvrtat díru do hranolu, hranol nasunout na tyč, podložka, matka...hotovo
tak když je Hrubá stavba postavena na peně ,tak se nedivím ničemu.Jsem takový normální domácí kutil ,ale raději se zeptám ,protože to jde všechno tak dopředu a já se s tím zbytečně nadru postaru.Tak proto se ptám,jako idiot Tady je dost odborníků a většinou dobře poradi
macek71: ano, hrubá může být na pěnu, i když je tabulkově dokázané, že na pěnu má o 30% menší pevnost, ale tam na to působí pouze tlaková síla, ne žádná páka..navíc další zpevnění je věnec, omítka atd..takže ty cihle nemají teoreticky kam uhnout...kdežto když lepím 2 věci vodorvně..vzniká páka, moment..a to pěná nedá...
Správný kombi šroub M10x140 , hmoždinka, matka M10. Nebo kratší kombi šroub, dlouhá matka a připevnit šroubem M10.
Možností je několik, podle toho, co má být vidět.
svisle hranolky na zeď ,mezi izolace ( vata ) a palubky.Tak mě napadá,že by tam matka byla problém,kdyby to přečnívalo přes tram.Ikdyž by se to dalozapustit.Řekl bych,že tam hodím normální "vrtu” cca 130 a hmoždinka.Co tím zkazím.Nic lepšího mě nenapadá
Penu urcite nie. Ramove hmozdinky takej dlzky, aby sa koncova cast rozpinala v tehle a nie v omietke. Ake su to tehly? Plne? Dierkovane? Aka hrubka tehal?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.