Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlažba v patře na bytě

Od: karelkucera odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

existuje nějaká směrnice/zákon na to zda může nebo nemůže být položená dlažba v bytě který je v patře a né v přízemí?
Soused nademnou si dotiž položil na chodbu a kuchyni novou dlažbu a naráz slýcháme otřesný dupot po celém bytě...ještě v ostatních pokojích nechal původní parkety takže z tama je dupot taky.
Chci se jen zeptat než ho z toho nařknu zda se lze o něco opřít (třeba zákon) nebo je to jen o bezohlednosti souseda že nehledí na sousedy.

Děkuji, Kučera.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

"b" je správně. Problém je to čistě morální, soused žádná směrnice, tím méně zákon, neporušuje. Dlažbu můžete mít legálně třeba ve 20 patrech nad sebou.

Jiná otázka jes skladba podlahy (stropu). Zřejmě není dostatečně odhlučněná. Ovšem ani s tím nic nenaděláte.

doplněno 04.02.21 09:50:

Jediná možnost (i když trochu náročná) je dodatečná izolace Vašeho stropu sádrokartonovým podhledem a minerální vatou. Ovšem musí to dělat někdo, kdo přesně ví o co jde. Běžné zavěšení konstrukce na strop to nevyřeší.

karelkucera
hodnocení

takže je to v háji prostě... :(

karelkucera
hodnocení

Já podhled a vatu mám ale bohužel to nic neřeší, slyším i televizi když je nahlas doslova co v televizi říkají.

To tak v bytech už bývá.

karelkucera
hodnocení

Jojo, sice tohle je asi první byt ve kterém to tolik slyším ale už se dívám po srubu a pokud vyjde dobře tak si asi nechám postavit srub a na byt kašlu :)

Ono záleží jak který byt.. Táta bydlel v bytě kde sousedi skoro slyšet nebyli. Teď bydlí v bytě kde slyšet jsou že jim člověk občas rozumí i slovo od slova. Hlavně v noci. Ségra si třeba mohla se sousedem v bytě povídat na záchodě jak se slyšeli.. :D

krtek6
hodnocení

3x

no a to počkej až tam bude jeho manželka chodit na šteklích a děcko bude po bytě jezdit na odrážedle...taky máme jednu takovou u nás:) ...nezmůžeš nic...

karelkucera
hodnocení

No z toho mám osypky...on ani jeho holka žádné bačkory nenosí a chodí po patách, tak to se třepou i věci na zdech...

krtek6

tak ho pak zjebat na 3 doby jak Alíka, ať se naučí chodit potichu...další rady nejsou

hodnocení

2x

Obciansky zakonnik vravi, ze vas nesmie nad mieru obvyklu obtazovat hlukom. Bolo by dobre poznat skladbu podlahy, ci nosia papuce alebo slapky s gumou naspodku, ci su byty odkupene do osobneho vlastnictva atd.

peter,

naprosto správně píšete "nad mieru obvyklu"

kdo dokáže, že je to více jak obvyklé.

Před časem jsem řešil opačný případ - nájemce v 1. patře si ztěžoval na hluk, pronikající podlahou z baru v přízemí a trval na řešení. Pozval jsem odbornou firmu, ta rozmístila po bytě senzory, v baru pak kalibrované reproduktory. Asi 1/2 hodiny měřili průnik hluku při různých frekvencích. Výsledek? Zvuková propustnost je v toleranci pro danou sklatbu podlahy. Hluk nepřekračuje povolenou mez. Tečka. Protože se ztížnost ukázala jako bezdůvodná, nechal jsem fakturu (cca 15 tisíc) zaplatit ztěžovateli.

karelkucera
hodnocení

Hmm to zase tak do extrému bych to nehnal, je to prostě jen naprd že někdo kdo ještě nenosí bačkory, chodí po patách si udělá dlažbu bez tlumení a má to v prdeli co sousedí pod ním... Osobně bych si to nevodolil vůči sousedovi.

hodnocení

2x

Ale ano, ide to riesit, najprv slusne poziadat, potom list od pravnika, priestupkovu komisiu obecneho uradu, sud.

peter,

to ale přeháníte, priestupkovu komisiu, ta určitě nebude řešit hluk dlažby v bytě.

karelkucera
hodnocení

Tak řešení by bylo jednoduché...aby nosil bačkory a nedupadl...a sem tam si telku pustil normálně a né aby hrála až na chodbu paneláku..ale někdy chce člověk až moc :)

hodnocení

0x

Pravděpodobně nedodržel předepsanou skladbu nové podlahy a kročejová neprůzvučnost je mimo normu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]