Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzlínající vlhkost ve zdech

Od: kryspina2006* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem, mám problém v jednom bytě. Jednoho krásného dne se odstěhovala nájemnice, v bytě po ní nezbyly žádné plísně. Do bytu jsem za odborné pomoci přidal další topidlo na plyn. Nastěhovala se další nová nájemnice . Po dobu bydlení ona v bytě topila na teplotu asi okolo 25°C.sušila v něm prádlo, Kytek bylo asi tak 40-50 ks.. Při náhodné kontrole jsem zjistil obrovské množství černých plísní na zdech a oknech .

1.vlhkost zdí

2. vlhlé prostředí

3.květiny

Otázka: jak se toho zbavil!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

3x

Plíseň potřít Savem.Jako nátěr jsem pak vyzkoušel Primalex-Mykostop a Maxitherm.Z osobní zkušenosti musím prohlásit, že Maxitherm je účinnější a vydrží mnohem déle.Z textu usuzuji, že se asi bude jednat o starší dům, pak by z každé místnosti měl vést komín.Pokud je někde nevyužitý komín,použijte ho k větrání. Musíte ale na něj dát uzavíratelnou žaluzii, aby bylo možno jej dle potřeby uzavírat.

raadek*
Neznam vase vztahy s najemkyni, ale jestlize vam skodi umyslne, nebylo by lepsi najemni smlouvu ukoncit? Pokud je to problemova osoba, nemusi to skoncit pouze plisni na zdech. R.
kryspina2006*
hodnocení

Máte pravdu, již jsem ukončil naši smlouvu. Okamžitě. naschle

raadek*
hodnocení

2x
Dama si z vaseho bytu udelala obycejny sklenik. Savo a jina chemie v takovem prostredi proti plisni dlouhodobeji ucinkovat nebudou. Zkusil bych chytrou houbu. Asi bych pani upozornil, ze by mela vlhkost v byte snizit castejsim vetranim nebo se bude financne podilet pri opravach omitek. R.
kryspina2006*
hodnocení

Na větrání jsem upozornil ,ale mam dojem že to dělá umislně ,aby mohla odejít hned z bytu a bez problémů.

technikjirik*
hodnocení

2x

tohle není ani tak technický problém jako spíše právní oříšek... žádn ýpřípravek ani technické řešení není nic platné, když se nájemnice nechová zodpovědně. Každé opatření proti vlhkosti je drahé... viděl bych to nejdříve na lidskou domluvu. Když to nezabere, tak právní kroky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]