Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit popraskaný strop

Od: irrina odpovědí: 16 změna:

Jak opravit popraskaný strop v kuchyni. Strop tvoří betonové PZD v íčkách a právě kolem íček vždy omítka praská. Co to přetahnout lepidlem s perlinkou? Jaké jiné možnosti?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Pokud někdo tvrdí,že toto v kuchyni je kýč,tak už místo rady zbývá poradit,vyměň si seno v hlavě!

JABRAKA

Jak opravit popraskaný strop
juvla*

Za inteligenci uděluji bod. *bzum*

jk*

jo jo - stylové a elegantní *vtip*

spacirx

JJ je to kýč *smich*

oblíbené téma na hádání s kámošem. Co je a kdy začíná kýč a úcta ke stáří.

standam*

hmm, dle meho nazoru je to stejny kyc jako kdybych pouzil na umakartove jadro lino:)

pt®

standam, ne že bych milovala kýče, ale to PVC na umakart je praktické a levné. A jinak, každému co se líbí, třeba polystyrenové čtverce na strop. PT /stařenka/

standam*

samozrejme proti gustu...

jabraka*
hodnocení

0x

Doporučuji na tyto popraskaniny nalepit dekorační polystyrenové čtverce.

JABRAKA

juvla*
hodnocení

0x

Neporadím co udělat, ale ty dekorační polystyrenové čtverce bych si nedal ani náhodou. To je něco hrozného. Několikrát jsem to viděl a udržet spáry se praktický nedá a připadá mě to jako kýč.

celp*
hodnocení

0x

Do kuchyně polyš nedávejte.Dá se použít obyčejný obvaz z lékárničky a stěrkovací hmotu.Ovšem ocel/beton má jinou tepelnou roztažnost a tím pádem na 100% to nebude asi nikdy.

1jara*

U manželčiných rodičů jsem kdysy tyto popraskané spáry rešil distykem. Pistolí jsem natlačil distyk do spár a mokrým prstem jsem to uhladil poté vylíčil a už to nepraskalo. Musím podotknout že silikonem by to nešlo malba by na něm nedržela.

doplněno 13.02.10 12:40:

Napřed jsem spáry špachtlí vyškrábal od staré sádry a podobných vychytávek. Navlhčeným štětcem jsem ty spáry vyčistil.

spoken*

"ocel/beton má jinou tepelnou roztažnost" ... na to jste přišel jak? Ocel a beton má naprosto stejnou tepelnou roztažnost. Kdyby tomu tak bylo nemohl by existovat a fungovat železobeton. Vznikly by trhlinky a beton by odpadl, tím by došlo k obnažení výstuže a následné korozi.

hodnocení

0x

Opět stejný problém a s Jardou soupeříme.

Zkuste zavěsit SDK strop, cena kompletně za metr 150Kč. (nepočítám barevný nátěr).

pt®

Já bych to viděla na tu síťovinu. Oklepat, co se dá a síťovinu do lepidla nalepit, do hladka upravit a pak oštukovat a vymalovat. /A odborníci, neříkejte, že to tak nejde, my to takto doma máme/. PT /stařenka/

doplněno 15.02.10 13:54:

Já se tak od srdce směju, věděla jsem Milane, že odpovíte, tak pa, PT /stařenka/

Milá mladá stařenko, :) neříkám že to tak nejde, páč neexistuje nejde. Všechno jde, Ale levněji a rychleji i jiné metody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]