Nejste přihlášen/a.
Prosím byla jsem na katastru pro radu paní mi řekla že si mám vytisknout formulář ale nevím který jejích tam moc nemohl by jste mě ho poslat děkuju byl by jste moc hodný opravdu si s tím nevím rady děkuju předem malihova
Já se zeptám, nejspíše úplně blbě, proč chcete byt přepsat na dceru? Už chcete zítra umřít? Zjistila jste si, jaké by platila daně? Není to zas až tak hrozné! Celý život jste pracovala a hospodařila, abyste se zajistila na stáří a když máte roky, tak se toho horem pádem zbavujete? Neblázněte!
Třeba paní ma dva byty, tak proč jeden nepřepsat? Má-li jeden byt, nechá si zřídit věcné břemeno na dožití.. Nebo paní má dluhy a bojí se, že přijde o byt, tak proč nepřepsat.
V každém případě by dcera žádnou daň neplatila.
Štírku, když zaplatí mladá úroky a poplatky, pak stále levně přijde k bytu. Nevíme, jak je stará a jakého má partnera, co ji donutí udělat a mamka se bude v hrobě obracet. Navíc si myslím, že když bude mít mladá na sebe byt napsaný a bude v něm mamka žít, že se jí budou hodně špatně získávat hypotéky na vlastní bydlení.
To jsou jen doměnky, že se dceři bude špatně shánět hypotéka na vlastní bydlení - právě naopak. Bude-li majitelkou mamčina bytu, má čím ručit a hypo dostane snáze. Tohle ale není předmětem otázky.
Buď můžete vytvořit návrh v aplikaci: nv.cuzk.cz/...
Nebo vyplnit formuláře ručně: cuzk.cz/...
Budete potřebovat "základ formuláře", "Přílohu o účastnících - fyzických osobách", "Přílohu II.B nebo II.C"podle toho na základě čeho byla bytová jednotka vymezena.
No a pak samozřejmě sepsat příslušnou smlouvu.
Nebo zaplatit někomu, kdo se tím živí a kdo garantuje, že mu katastr nevrátí smlouvu kvůli chybám a nebude ji potřeba podat znovu, nebo i několikrát, pokaždé za další 2000,-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.