Dobrý den, chtěla bych vás poprosit, zda by mi někdo nedokázal poradit, protože si už nevím rady. Máme doma plynový kotel a nikdy nebyl žádný problém, jen asi měsíc zpět nám začala blbnout voda. Když jsem šla do sprchy, tak mi normálně tekla horká voda, ale třeba po 5 minutách úplně ledová, bez toho, aniž bych s tím nějak manipulovala pak zase a takhle pořád dokola. Teď se to docela zhoršuje. A teče horká voda třeba jen 2 minuty a pak zase úplně ledová další dvě minuty třeba. Takhle se to pořád střídá a já už nevím, co s tím, protože takhle zbytečně protáčíme moc vody. Byla bych ráda za jakoukoliv radu, nebo i zkušenost pokud někdo má? Budu vám strašně vděčná, vůbec nevím, na koho se s tím obrátit. Napadlo mě, že by to mohlo být i tím, jak je venku zima, ale to se mi nějak nezdá.
pod kotlem by měl být filtr zkuste jej vyčistit to je jediné co můžete udělat sama pokud to nepomuže nezbyde nic jiného než zavolat plynoservis v kotli může zlobit průtokoměr který sama nespravíte
Co topeni je ok?Voda se ohriva prutokem nebo ma kotel zasobnik?Jaky je nastaveni kotle?
tyna*
Přijde mi, že i topení v obýváku a v pracovně netopí tak, jak by mělo. Ale v ostatních místnostech ano. Teda, to vůbec netuším, jestli se voda ohřívá průtokem nebo má zásobník, nebo spíš nevím, jak to zjistit. A nevím ani, jaké nastavení kotle máme. Bydlíme tu přes půl roku a nikdy předtím jsem zkušenost s kotlem plynovým neměla, takže se v tom absolutně nevyznám, bohužel.
tyna*
Teď jsem si to vyhledala na internetu a měli bychom mít kotel se zásobníkem, pokud to chápu dobře.
Chci vám všem moc poděkovat, nakonec jsme se s přítelem rozhodli, že zavoláme radši plynaře, protože jsme se dozvěděli, že se tu několik let nedělala revize toho kotle, takže to bude pro nás asi nejjednodušší. Takže děkuji moc všem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.