Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podepsana vypoved z podnajmu neplatna z duvodu nouzoveho stavu

Od: tucip odpovědí: 14 změna:
Muzu zustat v byte i kdyz jsem podepsala vypoved kvuli nezaplaceni najemneho ale nesehnala jsem jine bydleni..muze me majtelka v dany termin vystehovat nebo ne iprwz muj podpis a to s miminkem na ulici?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ccc*
hodnocení

8x

A to má za Tebe ho shánět? To nemyslíš vážně. To by se nikdo pak nemohl vystěhovat. Skončil nájem - končí tam pobyt.

sirokko

No jo, ale když teď je ten nouzový stav...

hodnocení

5x

Problém je, že jste neplatila nájem. O takového nájemníka nikdo nestojí.

Další věc je, že jste svůj odchod podepsala, takže o něm víte a berete to na vědomí. Takže výpověď platí.

Pokud máte miminko, zkusit

1) oslovit azylové domy, zda by se nenašlo místo pro Váš pobyt

2) A co Váš druh, otec dítěte? S ním byste nadále žít nemohla? Když s ním máte miminko, jistě vztahy nejsou špatné.

3) Vaše rodina - rodiče, případně pomoc někoho ze sourozenců. Jaga

hodnocení

4x

Tucip, neznám podrobnosti o Vašem případě. Sdlěím ten svůj. Nájemník neplatil, několikrát dostal vytýkací dopis s upozorněním, dostal výpověď, a stále neopustil byt, dokud nepřišel zámečník, nevyměnil zámek a dotyčný se do bytu již nedostal. Teď již jen vystěhovat jeho věci.

Samozřejmě nemáte právo tam být a musíte jít jinam.

hodnocení

2x

Proč na ulici? Stačí sjet pár inzertních webů a najdete jistě nějakou garsonku, nebo malý byt za pár tisíc. Ovšem - nebude to jistě na Pařížské ulici v Praze, ale v menších městech se to bez potíží dá sehnat. Ale kupodivu - i tam mají majitelé bytů celkem rádi, když nájemníci platí nájem a poplatky kolem bydlení.

hodnocení

1x

Za nouzového stavu sice platí určitá omezení možnosti výpovědi ze strany pronajímatele, ale pokud jste výpověď už podepsala, tak je platná a nezbývá nic jiného, než se s pronajímatelem pokusit dohodnout na dočasném řešení.

Mimochodem - nepletete si nájem a podnájem? V případě podnájmu totiž platí poněkud jiná pravidla (pro podnájemce nevýhodnější).

iz*

Výpověď podepsal majitel, tazatelka jenom potvrdila převzetí výpovědi. (Něco jiného by byla dohoda o ukončení nájmu, tam by podpis tazatelky znamenal její vůli.)

iz, ale já čtu něco jiného, nežli píšete:

i kdyz jsem podepsala vypovedkvuli nezaplaceni najemneho

nikoliv převzetí.

Zkuste mi sdělit, prosím, jaký je rozdíl mezi podpisem o převzetí a podpisem, že souhlasí. Nebo co měla podepsat panu pronajímateli?

Děkuji za vysvětlení.

Podpis zaměstnance na výpovědi vždy znamená, že ji převzal a nikoli, že s ní nesouhlasí. Nesouhlasit s ní nemusí, ale o platnosti či neplatnosti výpovědi může rozhodnout pouze soud. Pokud zaměstnanec odmítne výpověď podepsat, nemá to vliv na platnost tohoto právního úkonu. Jestliže zaměstnanec odmítne převzetí výpovědi svým podpisem potvrdit, může být doručení prokázáno např. svědecky, podpisem na doručence, fikcí doručení a pod.

bruno, máte naprostou pravdu, ale zde řešíme výpověď z nájmu. Nečetl jsem text předmětné výpovědi, ale v říjnu jsem dával nájemníkovi výpověď, dle OZ z důvodu, že neplatil více jak 4 měsíce nájem, tudíž není ani 3měsíční výpovědní lhůta.

Teď je situace, že mu dáváte před svědky tuto výpověď a on jí nechce podepsat, že jí převzal. Souhlasit nemusí, může se obrátit na soud.

Kdy skončí nájem? Kdy bude prázdný byt?

bruno2 - přečtěte si znovu dotaz. Nejde o výpověď z pracovního poměru, ale o výpověď z nájmu z důvodu neplacení nájemného. Je to sice také výpověď, ale není to totéž.

Pravda, pravda, omlouvám se.

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že jste výpověď podepsala, tak jste souhlasila. Taky se může stát, že první den po ukončení nájmu se už do bytu nedostanete, protože budou vyměneny zámky.

makk
hodnocení

0x

Vystěhování pro nepacení nájmu není v rozporu s legislativou a s nouzovým staven to nesouvisí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]