Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaschlý louh, hydroxid sodný

Od: anonym86 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
jaké vlastnosti má louh, hydroxid... látky obsažené v čističích (domestos), po zaschnutí? Je stále rizikový?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Domestos je v podstatě roztok chlornanu sodného,draselného a pod,tedy sli.Rozkládá se především pomocí vody,v níž se uvolňuje aktivní chlor a zbude chlorid sodný.Po zaschnutí ta sůl se na předmětech usadí.lze ji snadno opláhnout vodou.Hydroxid draselný se nerozkládá,zůstává i po odpaření vody hydroxidem,ale dlouhodobě se neutralizuje působením oxidu uhličitého ze vzduchu na uhličitan sodný-,draselný.Ztrácí tedy postupně svou alkalitu Ale opět je potřeba při jeho likvidaci být opatrný.

JABRAKA

anonym86
hodnocení

Takže obecně se dá říci, že po měsíci už nepředstavuje takové riziko a není nebezpečný?!
jabraka*

Pokud ho chci odstranit,tak bezpečně octem a s brýlema (štítem)na očích.

JABRAKA

anonym86
hodnocení

A pokud dojde ke kontaktu s kůží, kdy je látka měsíc zaschlá?
jabraka*

Nejde o zaschlost,i pod neutrálním povrchem může spodní vrstva obsahovat aktivní louh.Při pozorném a zajištěném odstraňování je to vcelku bezpečná záležitost.Stačí na místo s usazeninou položit houbu ,nasáklou octem a druhý den vše um,ýt teplou vodou.Jak jsem řekl,gumové rukavice a brýle,nebo štít.

JB

anonym86
hodnocení

Ok, ale tady je to měsíc stará zaležitost, a je možné že to někam ukáplo (pár kapek) a já nevím kam? Tak co s tím? Takže musím jen doufat? Já myslel, že po měsíci už ta látka nemůže být nebezpečná. Tak se bude strachovat.

hodnocení

2x
Záleží na množstve. Ak Vám niekde zaschla kaňka, v rukaviciach ju umyte mokrou handrou, tú opatrne vyplákajte a postup niekoľkokrát opakujte. Ak Vám vytiekol a zaschol kontajner...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]