Zdravím, Budeme dělat podhledy a vrtá mi hlavou, proč se na stropy dávají těžké sádrokartonové desky a ne Jen sádrou obalený extrud. polystyren. Prakticky to samé s poloviční váhou. My po tom stropě chodit nebudeme. Nevíte o něčem? Nemyslím polystyrenové kancelářské čtverce.
Kdyby to davalo smysl, uz by to nekdo vyrabel. Ale nic vam nebrani si na strop nalepit xps a pretahnout ho sadrovou sterkou. Jen nevim, jak v tom budete tahat kabely a jak na to budete veset treba lustr. Navic to bude krehke. Dalo by se to pretahnout lepidlem jako fasadni system, ale to uz asi bude lepsi ten sadros, ne?
V době mé aktivity jsem lepil tyto polystyrenové dekorační obklady v mnoha bytech.Dokonale zakryjí nedostatky panelových stropů,nevidím důvod jejich povrch zakrývat sádrou,či jiným materiálem.jsou přece vyrobeny s dokonalým povrchemi dekorem.Nehledě na to,že není problém je nabarvit jakoukoliv barou,pokud chci mít strop barevný.Kdo by skutečně chtěl dekorovat minerálním materiálem v nějaké souktromé nabídce jsem viděl tyto čtverce odlité z bílé sádry.Stejně tak i koutové lišty.Ale cena zarazí každého zájemce,ten čtverec musí na strop lepit dva.Z mé praxe,tyto dekorační podhledy jsou minimálně pracné,cena takto upraveného stropu v obýváku 20 m2 se dá pořídit do 3000 i s prací.
Polystyren ať rovný,nebo dekorativní senalepí stavebním silikonem.Samozřejmě ne na celou plochu,ale na čtverci 5x5 bobků.díky tomu se domáčknutím srovnají nerovnosti do 5 mm.Kouty se nejprve srovnají okrasnou PS lištou.
9 kg na m ke brutální a zbytečná váha přece, nebo ne? Co je pro Vás brutého, to pro jiného jednoduché. Zbytečná práce je to, co nikdo nedělá, třeba ten Váš XPS na strop. Jak uděláte strop z SDK když tam jsou jen kleštiny?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.