Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění sporáku od šťávy

Od: pavel02* odpovědí: 13 změna:

Ahoj, mám od léta problém se sporákem, kde mi utekla ostružinová štáva a ta se připálila. Zkušel jsem všechny možé čističe, pak takové ty rady, jako citrón, sodu, kapsli do myčky atp. - výsledek naprostá nula! Dávám fotku - povedlo se to taky někomu a dokázal z toho vybruslit? Jediné co trochu šlo je drátěnka, ale ta mi i když to dělám jemě škrbe smalt.

Vyčištění sporáku od šťávy

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

myslím, že neodstranění hned a vařit na tom půl roku tomu nepřidalo. Nechálu jak to někdo tak klidně nechá...

pavel02*
hodnocení

No nešlo to ani hned a za tu dobu jsem zkoušel asi 10 věcí, bohužel se nezadařilo. Každý asi není takový machr jako Vy. A ano vaříme opravdu každý den. Jsem řád, že se uživatel 111 tímto komentem zviditelnil...

hodnocení

3x

V drogerii dostanete koupit čističe na trouby. Když jím pustí v troubě připečená mastnota, tak tohle také. Každá značka to má a funfují všechny. ;) Ale já, za svoji osobu, bych to odmočila. Na noc to posypala s nějaký práškem. Klidně do myčky nebo na prádlo. A pak na to namotala mokrý hadr. To mi přijde jako cesta nejmenšího odporu. Všechno je doma a po ruce.

pavel02*
hodnocení

To jsme zkoušeli hned první den, protože jsme ho doma na troubu měli, ale bohužel bez výsledku. Zkusím ten mokrý hadr, radilo více lidí, tak to vypadá nadějně :)

jenda2*
hodnocení

1x

Čistič na skla krbových kamen a aplikace přes noc vše uvolní.

hodnocení

1x

Smíchala bych ocet + olej + sůl + jar, namočila bych do toho hadříky a položila na noc na ta místa (svrchu bych to přikryla nějou fólií, aby to nevyschlo). Už jsem tímto způsobem vyčistila i horší věci.

hodnocení

0x

Zkusil bych kombinaci chemie a mechaniky. Na silné nánosy za sporákem (pravda nepřipálené) se mi osvědčil třeba průmyslový čistič od 3M. Jako neagresivní mechanická škrabka kus bukového dřeva nabroušený do tvaru dláta. Bukové jsou ty kulaté tyčky průměru 6 a vice milimetrů, které jsou k dostání v různých železářstvích, domácích potřebách apod. Nebo se dá koupit přímo podkládací klínek, ale ne jeden. Pokud budete zkoušet ten čistič, tak rozhodně při otevřených oknech. Voní sice po citrusech, ale zdraví prospěšný opravdu není.

pavel02*
hodnocení

No to bude asi spíše na mastnotu (podle Vašeho popisu), ale hledám někoho kdo s tím má zkušenosti. Nechci kupvat za 300 Kč deset sprejů to si popravdě mohu koupit sporák nový.

hodnocení

0x

Dejte na ty fleky mokré hadříky a nechte to přes noc. Pak do půjde dolů. Chce to jen pořádně odmočit a ne to drhnout rovnou.

pavel02*
hodnocení

Děkuji zkusím to. Vždy nejsem nechal působit max třeba 10 minut.

hodnocení

0x

Něco podobného se mi jednou stalo. Okolí plotýnky jsem pokapala Jarem a stolním olejem, kolem dokola obalila navlhčenou starou utěrkou. Nechala přes noc a druhý den trpělivě oškrabávala uvolněné příškvary dřevěnou jídelní hůlkou. Něco šlo snadno, ale postup jsem musela zopakovat 2x. Ty vaše plotýnky vypadají mnohem hůř, ale třeba Vám rada aspoň trochu pomůže.

pavel02*
hodnocení

Děkuji za tip určitě vyzkouším.

hodnocení

0x

Zažraná a připečená stará špína, píšete, že jste vyzkoušel všechno možné a nic nepomohlo...

Nevěřím, že tohle po půl roce něčím vyčistíte, takový zázrak neexistuje. Nejspíš na tom necháte ruce a výsledek nebude nic moc..

Kupte nový a věnujte mu pravidelně péči.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]