Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osazení překladu

Od: stavitel odpovědí: 22 změna:
Dobrý den chci mezi místnostmi v baráku které jsou odděleny příčkou osadit 80ky dveře takže musím osadit překlad (umím)
Chci se zeptat je potřeba nutně nějaké stavební povolení? A volání statika? Dům je přízemní a zeď je snad 30 cm široká co by se stalo když by se to udělalo bez povolení? Zeď je nenosná
Případně na kolik to povolení vyjde i s tím statikem? A co všechno zařídit? Máte nějaké zkušenosti? Děkuji moc za rady

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Kdo se ptá, moc se dozví. Já bych to vůbec s nikým neřešil a udělal bych to sám. Bez povolení.

stavitel
hodnocení

Ještě jsem se chtěl zeptat když tedy podepřít tak můžu zkrz příčku? Pod stropem bude ještě tta 30 cm zdiva takže překlad nebude až úplně u stropu díky

Já to podpírám asi 80cm od příčky na každé straně. Pokaždé si říkám, zdali to není zbytečné, ale podepřu to vždy. Je to chvilka a mám klídek.

stavitel
hodnocení

Jedná se o starý dům tak cca 100 let ne novostavbu
stavitel
hodnocení

No jo ale jak podepřít strop když je tam sádrokarton? Protáhl bych totiž trámek skrz příčku a na obou stranách stojky co vy na to? Děkuji
asd1

Do cihly se nad překlad vyškrábne spára a dá se L profil, to samý z druhý strany, po krajích díra skrz a Lka se spojí táhlama (aby nevyběhly ven)

Sádroš moc zatížení nepřenese, ale dlouhá fošna na dvou místech podepřená je lepší jak nic.. Stojky musí být na fošnu uchycený, bez toho rády padaj, obvykle nečekaně a zezadu na tykev *smich*

hodnocení

0x

Zasah do nosneho muru (30cm hrubka tomu napoveda) = stavebne povolenie alebo ohlasenie. Ak je to vas vlastny prizemny rodinny dom, nad vami nik nebyva, tak kaslat na to, na hlavu to spadne vam :)

Ale statika by som konzultoval tak ci tak, bez papiera, len nech dojde, vyjadri sa a dostane cash.

stavitel
hodnocení

Díky a kde takového statika seženu? Na nějakém úřadu nebo kde? Díky
stavitel
hodnocení

Dům je můj nahoře je jen půda

Statik je vacsinou zivnostnik alebo ma srocku, normal cez gugle, najst kontakty. Nesedi na urade, je to sam sebe pan.

Co ja viem "statik ceske budejovice" alebo "statik moravskoslezky kraj"

hodnocení

0x
Je to váš dům? Pokud ano, v nenosné příčce nebude problém... Jinak nejdřív řešit s majitelem a následně podle vysledku... dohody

hodnocení

0x

Byť je to asi nosná zeď neřešil bych ani statika ani povolení. jen doporučm dodržet BO! vzepřít strop u dané zdi kde budete bourat otvor na překlad,pak zazdít překlad a po dostatečném ztvrdnutí teprve výztuhy odstranit.

Bez viagry mu neztvrdne...*smich*

Tak to jste na tom pane jiří velmi špatně!Místo viagry se běžte léčit,může Vás zabít!

stavitel
hodnocení

Můžu se zeptat proč podpírat strop? Vím že to někde píše ale však to nemůže spadnout
Prvně vysekám a záložním překlad na jedné straně zadělám zaházím nechám zatvrdnout a mezi tím strop pořád sedí minimálně na půlce tloušťky příčky no a pak jdu na druhou stranu a to už strop bude sedět na novém překladu no a zadělám druhý překlad tak proč to nějak podkládat vždyť pochybuji že fošna protáhlá skrze příčkou na stojkách je pevnější a stabilnější než půlka tloušťky stěny a pak překlad na jedné straně

Pokud někdo na místě zjití, že pevnost není nic moc, tak dočasně podepřít, jinak nikoliv.

Běžně se to dělá bez zajištění, ale já osobně si to raději zajistím-lepší být živý a nezraněn než pak zničen kus domu a sám být jakkoliv poškozen! Už se takhle stalo dost smrťáků!

stavitel
hodnocení

Ale když se to dělá z jedné strany a pak z druhé tak to nemůže spadnout nemám v plánu to probourat úplně na druhou stranu a pak doufat že se to tam udrží
asd1

*smich*

To už si myslelo lidí... Pak žuch a jen čumí.. Jak bourání tak výkopy. Vivat lenost *smich*

Většinou to drží a nespadne, někdy to překvapivě spadne i když to vypadalo v pohodě...

stavitel
hodnocení

Tak u kopání je to logické když budu kopat dva metry hluboko bez toho bednění tak se ta hlína sesype

Není to logické-stejně jako u Vás -MŮŽE se to sesypat a NEMUSÍ. Dopředu to nikdy neví!

Ale to je jen na Vás.-zda-li budete riskovat a půjdete bez zabezpečení nebo pro bezpečnost něco uděláte!

hodnocení

0x
Ja postupoval stejne. Pro lepsi pocit jsem nabil mezi podlahu a strop dva drevene kuly. Ale ani se to nehlo. Otazka je jestli ta vase zed konci hned nad stropem. Ja mam patrovy, takze se dozajista zatizeni rozklada do stran. Pokud konci zed treba metr nad otvorem, tak uz to nebude zadna hitparada a nevim co v tom miste na zdi lezi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]