Nejste přihlášen/a.
Spíš bych neřešil ani tak vrták jako vrtačku...6mm stačí bohaže na bundy...kolega to zkoušel doma v paneláku Narexkou co má 90% kutilů a neuspěl...pak si vzal Hiltinu z práce a šlo to jak do másla. Ovšem narazil na další problém..jak to viděla manželka, že to jde tak rychle, tak mu vymyslela další práci vrtáky měl obyč
ANO! Hilti TE10 + SDS 8-10mm je ideální řešení betonového panelu. To jsou mé 20-ti leté zkušenosti z paneláku.
P.S. Tu Hiltinu jsem koupil v roce 1992 v německém bazaru za asi 100,-DEM a fuguje v plné síle bez jakékoli opravy nebo výměny dilu dodnes. Jen občas (když mne to zrovne napadne) stříknu do hlavičky trošku oleje a utřu ji hadrem - to je veškerá údržba.
Nemusí bý Hilti, stačí obyčejné pneumatické kladivo jakékoliv, třeba z Lidlu. Narexou (myšleno obyčejnou s příklepem) jsem si myslel, že již normální lidé cca 20 let nevrtají.. Pokud ano, pak je to opravdu opruz. Ale taky jsem vrtal před 35lety garnýže dokonce nepříklepovou vrtačkou v paneláku. Sada 10 videových vrtáků, velké kladivo a hejno nastřelovacích hřebíků na průběžné poklepání to jistilo. Člověk byl z toho celý den vyřízený. Pneukladivo díra cca 15 sekund?!
Vidiový, velikost podle hmoždinek, obvykle 8mm.
@jenyk: Ten univerzál ti do betonu (panelu) nevleze.
Nepíšete nic o váze věšáku a zatížení. Já bych to ale viděl na 10mm díru (příklepem a kvalitním vidiovým vrtákem) a místo hmoždinek bych možná popřemýšlel o 8mm závitové tyči do chemické kotvy. Na závitovku pak nerezové kloboukové matice a je vyřešena i neviditelnost šroubů.To s jistotou udrží věšák zaplněný zimním oblečením i s lyžemi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.