Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost vrtáku

Od: pepino* odpovědí: 15 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat...budu do předsíně přivrtávat stěnu s věšákama na bundy a potřeboval bych poradit, jaký vrták do panelu...doporučte velikost atd
Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Já zase všude 8mm. I v podnikání elektro. 10 jen nutně. Většinou nepřidělávám nic co má tunu...

krtek6
hodnocení

4x

Spíš bych neřešil ani tak vrták jako vrtačku...6mm stačí bohaže na bundy...kolega to zkoušel doma v paneláku Narexkou co má 90% kutilů a neuspěl...pak si vzal Hiltinu z práce a šlo to jak do másla. Ovšem narazil na další problém..jak to viděla manželka, že to jde tak rychle, tak mu vymyslela další práci*smich* vrtáky měl obyč

ANO! Hilti TE10 + SDS 8-10mm je ideální řešení betonového panelu. To jsou mé 20-ti leté zkušenosti z paneláku.
P.S. Tu Hiltinu jsem koupil v roce 1992 v německém bazaru za asi 100,-DEM a fuguje v plné síle bez jakékoli opravy nebo výměny dilu dodnes. Jen občas (když mne to zrovne napadne) stříknu do hlavičky trošku oleje a utřu ji hadrem - to je veškerá údržba.

Nemusí bý Hilti, stačí obyčejné pneumatické kladivo jakékoliv, třeba z Lidlu. Narexou (myšleno obyčejnou s příklepem) jsem si myslel, že již normální lidé cca 20 let nevrtají.. Pokud ano, pak je to opravdu opruz. Ale taky jsem vrtal před 35lety garnýže dokonce nepříklepovou vrtačkou v paneláku. Sada 10 videových vrtáků, velké kladivo a hejno nastřelovacích hřebíků na průběžné poklepání to jistilo. Člověk byl z toho celý den vyřízený. Pneukladivo díra cca 15 sekund?!

hodnocení

3x

Vidiový, velikost podle hmoždinek, obvykle 8mm.

@jenyk: Ten univerzál ti do betonu (panelu) nevleze.

Do betonu samozřejmě vidiák, vícebřit. Myslel jsem univerzální průměr, fungující skoro na vše, tedy 10 mm.

hodnocení

3x
Ja bych to dal na 8ky hmoždinky ty to v pohodě udrží

hodnocení

3x

6 mm zatloukací moždinky, dělají se v různých délkách . Kvalitní vidiový vrták a není co řešit

Zatloukačku na toto NEDOPORUČUJI !

Můžu vědět proč?

hodnocení

0x

Univerzální velikost 10 mm. Tím dělám skoro vše.

hodnocení

0x

Uvidíte, že to není o vrtáku ale o vrtačce. Pokud máte pneumatickou vrtačku, tak to dáte za pár sekund, pokud jen příklepovou vrtačku, tak se s tím budete dělat minuty až desítky minut a možná to ani nevyvrtáte. Takže zavolat hodinového manžela , dvakrát to hvízdne a je hotovo.

Zbytečně složité a spousta času*bzum*

jabraka*
hodnocení

0x

vrtacím kladivem,šestka vrut to udrží bezpečně,Není to na tah,ale na střih.)

JABRAKA

hodnocení

0x

Nepíšete nic o váze věšáku a zatížení. Já bych to ale viděl na 10mm díru (příklepem a kvalitním vidiovým vrtákem) a místo hmoždinek bych možná popřemýšlel o 8mm závitové tyči do chemické kotvy. Na závitovku pak nerezové kloboukové matice a je vyřešena i neviditelnost šroubů.To s jistotou udrží věšák zaplněný zimním oblečením i s lyžemi ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]