Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení SDK na cihlu

Od: macek71® odpovědí: 18 změna:
Dobrý večer,poprosil bych o radu.Čím lepit zelený sdk na cihlu ve sklepě.Na netu je plno výrobků ,ale poprosil bych o nějaký tip,kdo s tím dělá,nebo s tím někdy pracoval.Předem děkuji,hezký večer

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Rigips ma na to specialne lepidlo (miesa sa s vodou), narobia sa buchy a pritlaci sa to, poklepe kladivom. Na svojom webe maju aj video.

hodnocení

2x

U Knaufa se to jmenuje Perlfix. Sádrové buchty ze speciální směsi sádry. Dobře se tvaruje.

hodnocení

Jo ,na ten perflix jsem se dival .V obi. Jen jsem chtel poradit,jestli s tim nekdo delal a je dobry. Jakou dat penetraci.Jestli se teda musi dat.Ale asi se s tim nic nezkazi

Perlfix je dobrý a penetraci nedávat, jen povrch nesmí být zaprášený

Hlavně nedejte na rady těch, kteří píší cementovým lepidlem na obklady nebo stěrkovacím tmelem. S ním to opravdu nefunguje. Vždy je třeba vrstva alespoň 2cm a na to cementová lepidla nejsou stavěná. S nimi se to nezafixuje a je to dlouhou dobu měkké, což je špatně. Perlfix umoŽnuje plastickou korekci plus i minus. Pracuje se s gumovou palicí. Doporučuju. Práce jde velice dobře.

re4zon
hodnocení

1x
Jakymkoliv cementovym lepidlem nebo treba sterkovacim a lepicim tmelem na ytong. Nebo PU penou (lepici nebo nizkoexpanzni). Je i lepici tmel primo na sdk, ale zbytecne drahy.
Mimochodem, ceho chcete docilit? Mate tam vlhko a chcete to zakryt? Abyste se za cas nedivil, problem je treba resit, ne maskovat.
hodnocení

Je to suchy sklep,ale preventivne bych dal zeleny sdk. Je tam ventilator na vymenu vzduchu Neumim delat omitky .Zednika ani nesezenu.Chci si udelat ve sklepe saunu a zrochu to zkulturnit.Prijde mi to jako nejlevnejsi reseni.( pro mne)
hodnocení

Treba tohle? obi.cz/...
A máte tam aj teplo? Zvážte, či by sa tam neoplatilo spraviť vnútorné zateplenie a SDK primontovať na rošt. Konštrukcia bude ale nákladnejšia a chcelo by to poradu s projektantom.
re4zon
Klidne i timhle, pokud jsou tedy zdi relativne rovne, nejde toho dat moc velka buchta. Jestli jsou hodne krive a chcete to rovnat, tak se perlfixu nevyhnete.
A jeste si prohlednete obrazky, jak vypada nabilena cihla. Nevim jak ty vase steny vypadaji, ale kdybych mel trochu normalne vypadajici cihlovou zed, tak ji jen premaluju vapennym naterem a hotovo. Za totez v nalepovacich pascich dnes lidi davaji dost penez. Je to ale vec vkusu.
hodnocení

Je to takove zbastlene.Vetsinou jsou cihly,ale nekde kamen atd.Co dum dal.Kdysi se asi tak stavelo :) . Zateplovat? Nevim no.K cemu by to bylo .Zbytecne by to prodrazío a efekt zadny.Pro me
hodnocení

Tak teplo,je tam tak v zime 6-7 stC
No skrz tú saunu! Ak tam bude zima a v saune si zaparíte vodu, všetko skondenzuje po stenách... Tiež vyvaliť sa na lehátko v prechladnutej miestnosti nemusí byť nič extra príjemné! Ak to spravíte raz za dva týždne a zakaždým to dobre vyvetráte, asi to nebude až taký problém.

hodnocení

0x

Baumit flex uni - flexibilni lepidlo.

hodnocení

0x

Pokud je plocha hladká, můžete lepit lepící pěnou, nebo stavebním lepidlem na obklady. Pokud je zeď nerovná, musela by být silná vrstva, tak lepit KNAUF PERLFIX 25kg, sádr. lepidlo na sádrok., spotř. 3,5kg/m2,

Já lepím raději pěnou, ale musíte hlídat rovinu, nežli pěna zaschne. Perlfix je jednoduší, latí srovnáte a deska se již nehne.

joudic*
jj pena je prijemnejsi, padajici zed s rozdilem 5+ cm srovnana razdva bez neporadku, ale clovek to musi bud pribodovat a sroubovanim korigovat nebo sprajcnout deskou apod a trochu pohlidat

padajici zed s rozdilem 5+ cm srovnana razdva bez neporadku
Při tak velkém rozílu bych to řešil asi předstěnou.

------------

Když někdo napíše, že to jde jen takto, věřte, že to jde i jinak.

jabraka*
hodnocení

0x

Dělal jsem obklad sádrokartonem na ošklivou zeď.Protože to bylo i vlhké a nešlo to odizolovat,Přišrouboval jsem sádroš na podložky z plastových víček PET,je to náročné na rozměření hmoždinek,ale elegantní.Dole a nahoře jsem vyvrtal otvory na větrání aby zeď přirozeně vysychala.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]