Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazdění výklenku polystyrenem

Od: mikinas odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, potrebuju dozdit vyklenek v patře cca 150x80 cm, 18 cm tloušťka, z venku jsme zateplovali 12 cm sedym polystyrenem, zed je cca 20 cm cihlová, chtěl jsem zateplit pouze polystyrenem, vypěnit a potom zatahnout s perlinkou do lepidla, ale bojím se aby zeď pod polystyrenem neplesnivěla, je lepší tam dát třeba 15ku Ytong a nechat vzduchovou kapsu, nebo jak na to? Diky za rady a nazory

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asiemil
hodnocení

6x

Dejte tam ytong stačí desítka.Možná jednou tam bude chtít někdo něco pověsit a bude klít který k...t to udělal s polišu.

přesně tak...

hodnocení

3x

Klidně to udělejte z polystyrenu o potřebné síle. Mezi polystyreny se nebude nic srážet, páč tam nedojde ke kondenzaci. Zkuste si zdůvodnit rozdíl v průběhu teplot a vlhkosti v případě, že dáte jen polyš, nebo navrhovaný Ytong s mezerou.

Proč tam by to mělo plesnivět a tam již nikoliv? Samozřejmě, že to můžete zazdít čímkoliv...

(Vyzdění stěny, či výklenku z polyše není vnitřní zateplení.)

Já jsem si to již zkusil zdůvodnit *haha* a něco mi říká, že pára normálně zdí prochází a že difuzní odpor stavebních materiálů v obvodové stěně by se měl směrem ven snižovat , takže tady máte i názor z hlediska tepelné techniky. Až zatlučete hřebík do polystyrenu , budete chtít připevnit poličku, nebo přijde stěhovák a drbne stěnu klavírem, pak budete vzpomínat na to, proč jsem to já vůl tenkrát raději nezazdil *zed*

Ale kdo chce polystyrenový dům, má ho mít.

... pro datly také dobrý způsob zabydlení

Děkuji za upozornění, ale ze zkušenosti na několika domech vím, že toto není problém. Ze stavebnictví určitě víte, jak je to s těmi datli v polyši. Když se doma stěhuje, tak i omítkový roh, či hrana, při neopatrném stěhování dojde k újmě. Zde se jedná jen o kousek výklenku. Hřebík v polyši bude lépe držet, nežli v omítce, obraz dokážete taky pověsit, když se ví jak. Boiler, to určitě nikdo nebude věšet na polyš.

Pane Mareši, všiml jste si, že jsem napsal, aby si tazatel vybral, i třeba zazdění čímkoliv. On se ptá na problém s polyšem a plísní?

mikinas
hodnocení

Děkuji za názory, jde mi o to, ze polys mi doma zbyl, ytong ted nemam ani kde koupit, je to mala místnost, kde bude buď stul a pracovna, nebo prostě šatna (bordel) tak o poličky mi nejde, když by se neco zmenilo a chtel jsem ji tam, da.ji kousek vedle do zdi, jde spíš jen o to, když zadelam polystyrenem aby to neplesnivělo, diky

Zkrátka jsem tušil, že to tak bude. Máte polystyren a chcete slyšet jen to, co by se vám hodilo.Aby vám to někdo posvětil. Jednoduše polystyren zevnitř nepatří i když to jde. Kdysi jsem byl nucen v bytovce zateplit roh 2cm extrudovaným polystyrenem kolem postele a opatřit palubkami. Ani jsem se pak nezajímal o to, jestli tam někde je plíseň, či nikoliv. Oko to netrápilo.

hodnocení

0x

Dozdít na plnou tloušťku bez vzduchové kapsy

jenda2*
hodnocení

0x
Pokud zevnitr nalepite desky penou bez der v omitce, vnitrni vlhkost i tak nemuze kondenzovat na zateplene stene. Nekondenzuje asi kdyby bebylo vnejsi zatepleni. To je ucivo zakladni skoly. Vlhkost kondenzuje na stycnem miste chladbeho mista. Jak by se vnitrni vlhkost mohla pres polystyren dostat na zed? To jsou myty a povesti stale dokola. Polystyren neni vodepropustny.

Bláboly... Polystyren je nasákavý. Vodní pára projde snadno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]