Nejste přihlášen/a.
Klidně to udělejte z polystyrenu o potřebné síle. Mezi polystyreny se nebude nic srážet, páč tam nedojde ke kondenzaci. Zkuste si zdůvodnit rozdíl v průběhu teplot a vlhkosti v případě, že dáte jen polyš, nebo navrhovaný Ytong s mezerou.
Proč tam by to mělo plesnivět a tam již nikoliv? Samozřejmě, že to můžete zazdít čímkoliv...
(Vyzdění stěny, či výklenku z polyše není vnitřní zateplení.)
Já jsem si to již zkusil zdůvodnit a něco mi říká, že pára normálně zdí prochází a že difuzní odpor stavebních materiálů v obvodové stěně by se měl směrem ven snižovat , takže tady máte i názor z hlediska tepelné techniky. Až zatlučete hřebík do polystyrenu , budete chtít připevnit poličku, nebo přijde stěhovák a drbne stěnu klavírem, pak budete vzpomínat na to, proč jsem to já vůl tenkrát raději nezazdil
Ale kdo chce polystyrenový dům, má ho mít.
... pro datly také dobrý způsob zabydlení
Děkuji za upozornění, ale ze zkušenosti na několika domech vím, že toto není problém. Ze stavebnictví určitě víte, jak je to s těmi datli v polyši. Když se doma stěhuje, tak i omítkový roh, či hrana, při neopatrném stěhování dojde k újmě. Zde se jedná jen o kousek výklenku. Hřebík v polyši bude lépe držet, nežli v omítce, obraz dokážete taky pověsit, když se ví jak. Boiler, to určitě nikdo nebude věšet na polyš.
Pane Mareši, všiml jste si, že jsem napsal, aby si tazatel vybral, i třeba zazdění čímkoliv. On se ptá na problém s polyšem a plísní?
Zkrátka jsem tušil, že to tak bude. Máte polystyren a chcete slyšet jen to, co by se vám hodilo.Aby vám to někdo posvětil. Jednoduše polystyren zevnitř nepatří i když to jde. Kdysi jsem byl nucen v bytovce zateplit roh 2cm extrudovaným polystyrenem kolem postele a opatřit palubkami. Ani jsem se pak nezajímal o to, jestli tam někde je plíseň, či nikoliv. Oko to netrápilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.