Nejste přihlášen/a.
Rád bych si zařídil malé muzeum a udělal si prosklené vitríny. K tomu mi nevadí kazové sklo. Těžko ho asi výrobce pustí z továrny, když se to dá jednoduše přetavit na 1 jakost, co? Dík.
Tady vadí nedostatek znalostí o technologii výroby skla.Sklo je pevnž roztok z křemičitanů.Tato směs je polotekutá.Každé sklo v pohledu na dlouhý čas pomalu teče.Staré tabule jsou na spodní straně silnější jako nahoře,protože"stékají" do spodní části rámu.Staří sklenáři vám odmítnou uříznout nějaký tvar ze starého skla,protože se nedá podle rýhy odlomit.Staré sklo ztratí rozměrovou stabilitu,právě díky stékání struktury.Co se týká technologie výroby,dnes žádné druhojakostní skla v podstatě nejsou.Float technologie - nalévání taveniny skla na hladinu roztaveného kovu vyrobí tabuli v dokonalém stavu,tloušťce i rovinnosti.Vadný kus jde rovnou do pece zpět.
JABRAKA
Že sklo teče, to vím. Ale ten rozdíl v tloušťce nahoře x dole není velký, je nepatrný. Nevím co na to staří sklenáři, ale já měla se sklenářem domluvené, že si okna odveze. Bohužel se mi je nepovedlo je připravit, a sklenářství mezitím přestěhovali.
Pana sklenáře zajímalo jenom to, JAK je sklo zaskleno (jestli tmel nebo pryž).
jj, starých oken je mraky, poptej se u "oknařú", je to odpad darují za odvoz..
Rám se u rohu nařízne a rozlomí, sklo vypadne celý (když se to umí )
Starý skla se blbě řežou, rádo to praská mimo naříznutí. Ale dá se, použitelný to je. Nejlíp lámat mezi dvě deskyaby se neodlomilo jinde... Co se nepovede hodíš do skla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.