Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění zápalky ve fabce

Od: oskar48® odpovědí: 9 změna:

Vážená poradno,

u garážových vrat mi někdo nacpal zápalku do fabky. Jak bych to měl vyřešit?

Děkuji, s pozdravem Oskar

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To si vážně neumíš poradit s takovou blbostí?

Tak třeba pomocí spínacího špendlíku s ohnutou špičkou zkus zápalku vytáhnout.

@colombo Tak blbost a maličkost to určitě není.Když to vtipálek sirku/párátko atd řádně zamáčkne a ještě trochu seřízne tak nemáte šanco to vyndat.

Asi 2x jsem byl na garáži takto "obštasten" precizním zamáčnutím a musel jsem zámek odvrtat.

Dost záleží na profilu klíče. Když je klíč placatý s málo drážkami, vytažení háčkem problém nebývá. Při složitějším profilu ale do vložky dostatečně pevný háček nedostanete.

jabraka*
hodnocení

1x

Obvykle ten kousek dřívka zůstane jen několik mm od kraje,použil jsem plynový zapalovač a dřívko zapálil.Obvykle to fabka vydrží,stačí ji jen zakápnou silikonovým olejem .Je to lepší,jako odvrtávat.Pokud pak uvnitř zůstane kousek popelovin,jehlou se to vyšťourá.

JABRAKA

hodnocení

0x

Co vrták 1 - 1,5 mm a opatrně vyšprtnout/vytáhnout?

makk
hodnocení

0x

Taky kousek plátku z lupenkové pilky funguje.

hodnocení

0x

Cinan predava"lock picking set", tie hacilky su z dobreho materialu daju sa pouzit aj na vytahovanie zapaliek.

asd1
hodnocení

0x

Háček z planžety nebo pružinovýho drátu, pokud neni extra zarvaná tak i z jakýhokoliv drátu který projde vedle sirky..

hodnocení

0x

Nemám zkušenost, ale na youtube jsem kdysi mezi návody zhlédl použití s narovnaným tenkým rybářským háčkem . Na YT jsou dobré nápady pro kutily. Bylo tam i vypalování naškrabanými hlavičkami sirek u vysacího zámku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]