Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polystyrenový strop

Od: luccas* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

byl jsem u kamaráda na stavbě a díval jsem se na skladbu stropu. Já právě začínám stavět, tak zjišťuji vše okolo stavby a zjistil

jsem, že kamarád má skladu stropu:

1. polystyren 10 cm s perlikou a povrchvou úpravou

2. křevěná kostrukce

3. nezera asi 1 cm na tloušťku desek konstrukce

3. stropní trámy s izolací Isover domo 20 cm

4.záklop destky tl. 1 cm

Co na to říkáte, hlavně na ten polystyren místo sádrokartonu uvnitř interiéru. Podkroví je nevytápěné.

Mě se to líbilo hlavně kvůli snadné instalaci. Polystyren je připevněn na stejném principu jako se připevňuje fasádí polystyren

na talýřovky. Dále polystyren pracuje lépe než sádrokartnové desky a nevznikají tak praskliny. Ale mám strach,

aby se mi nesrážela voda ve stropní izolaci, neboť půdu budu mít také nevytápěnou a nevím jak by

fungoval kompletně zaizolovaný polystyrenový strop.

Prosím o radu nebo odborný názor děkuji*dril*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nezvyklá skladba

kde je parotěska? "polystyren pracuje lépe než sádrokartnové desky a nevznikají tak praskliny" kdo Vám to tvrdí tuto nepravdu? z čeho je záklop, jak je odvětráván prostor nad záklopem?

luccas*
hodnocení

Žádnou parotěsnou folii tam právě nemá.

doplněno 13.02.10 13:06:

Záklop na půdě má deskama tl. 2,5 cm to už jsem zjistil. Takže od spodu má:

1. 10 cm polystyren, navrtaný talýřovkama do dřevěné konstrukce, na které natáhne perlinku a povrchovku

2. 20 cm Isover Domo mezi trámy

3. 2,5 cm záklop z prken

Ale nemá nikde parozábranu a co mi bylo řečeno tak údajně polystyren má pracovat lépe než sádrokarton. Jo a půdu má zatím nezateplenou. Takže podle mě se mu všechny páry sráží v izolaci.

standam*

Polystyren bohuzel neni parotesny, tak mu vlhkost prochazi izolaci a to je pruser:)

"polystyren má pracovat lépe než sádrokarton" - to radeji nebudu komentovat

jinak skladba i stim polystyrenem by sla, ale chce to pod polystyren dat parozabranu a podhled.

Rozhodne to nedelat jak zatepleni fasady:)

Kdyz vezmu, ze je polystyren soucasti celkove izolace tak skladba by mela byt nasledovna:

1. SDK nebo jiny rozumny material

2. Parozabrana

3. rost

4. v tvem pripade polystyren pod tramy (lepsi bude vata)

5. vata mezi tramy

6. prkeny zaklop s mezerou

jabraka*
hodnocení

0x

Pravděpodobně jde o nepochozí půdičku.Pak ta úprava nahrazuje izolaci.Omítka by tam samozřejmě být nemusela,ale ten EPS by se časem drolil.Ale také mě to překvapuje,protože i z protipožárních důvodů je Nějaká minerální vata lepší.

JABRAKA

standam*
hodnocení

0x

dle meho selskeho rozumu :) spatna skladba. Hlavne bod. 1 a 4

kejki

Zřejmě kalkulace na difúzní odpor polystyrenu, ale souhlas, je to špatně.

bruk600*

A jak byste se díval na podobnou skladbu,kdyby byla pod polystirenem parozábrana?

kdo?

doplněno 12.02.10 12:19:

jako že přilepíte EPS na igelit?

standam*

parozabrana - polystyren

polystyren - parozabra

oboje spatne

1.SDK

2.Parozabrana

3.izolace

4. max. prkna s mezerou nebo speci. desky ne OSB

jabraka*
hodnocení

0x

V takové skladbě stropu je parozábrana zbytečná.Vlhký vzduch má po prostupu stropem k dispozici celou půdu,a nemusí kondenzovat ve stropě.Pokud teda půda bude aspoň trochu uzavřená,aby v zimě nepromrzala.

JABRAKA

standam*

Jardo, stejne je potreba pudu odvetravat a tak to bude promrzat a bude se tvorit kondenzat na studenem miste.

To by jsi pak musel cely pudni prostor zateplit aby nepromrzal.

Kriste Pane, copak může vlhkost vstupovat do izolace. Nesmí!

proto parozábrana

jabraka*

Staré půdy nebyly zateplené a přesto nepromrzaly ani nevlhly.Skladovala se tam jablka a cibule,teda ve vrstvě slámy nebo sena,

Také celé hlávky zelí a kedlubny.Půda nikdy nevlhla.

JABRAKA

Jardo, "uzavřená,aby v zimě nepromrzala" jako taškama,nebo čím?
standam*

Jestli Jarda nemyslel zateplit i pudu nad i zateplenym stropem a az tam dat parozabranu.

Jardo! kolega jeste nema pod stropem parozabranu a na pude udelal podbiti s prken a mas videt jak tam ma mokro i presto, ze ma odvetravany hreben a vse mu tece do izolace a kape z horni casti stresniho okna. Teplota v zateplene mistnosti od 10-14°C.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]