Nejste přihlášen/a.
dobrý den, na eternitové střeše mám mech, prosím poraďte mi čím to mám postříkat, modrou skalicí? nebo něčím jiným, bojím se aby nezrezly okapy a aby to neuškodilo střese, děkuji za vaše rady
Na podzim vedle nás renovovali dům noví majiteleé. Nechtěla jsem věřit vlastním očím, jak dokázali z padesátiletého eternitu udělat úplně nový. Před opravou černo-šedo-zelený, po vyčištění jako nový. Postupovali zřejmě takto, ale jestli měli firmu, nebo si to dělali sami, nevím:
Jednou z dvoch zložiek toho mechostopu je modrá skalica. Druhou je uhličitan sodný (pracia soda).
Ano, mate pravdu tyhle latky to obsahuje. Vyrobce tvrdi, ze se pripravek postupne ze strechy nevymyva, ale po aplikaci zaschne a vytvori krustu. Pripadne pusobenim povetrnostnich vlivu se maximalne lehce odlupuje. Pokud nastrikam modrou skalici na tasky, tak se bude postupne vymyvat. Pozinkovane okapy to nevydrzi. Osobni zkusenost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.