Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se mi sám vypnul tyčový vysavač?

Od: kepler* odpovědí: 10 změna:
Pravda byl trochu horký, ale proč už po 10 min. vysávání? Soudím, že zasáhla tepelná pojistka. Po delší době chladnutí zase jel. Vysavač má HEPA filtr, který jsem předtím vyčistil tekoucí vodou a důkladně vysušil. Bohužel návod dodali jen cizojazyčný a na netu jsem manuál nenašel. Stejně tam nic o tomto problému v návodu nic není.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Mám taky takovou zkušenost. Zpravidla se filtr zanese mikroskopickým prachem a málo saje. Malý průtok vzduchu neochlazuje motor.
kepler*
hodnocení

To zní rozumně. Ale že bych HEPA filtr nevyčistil dostatečně? Jak bych to měl udělat? Sací výkon se mi zdál dostatečný.

hodnocení

2x

To naozaj neviem... Príčin môže byť viacero, čo ma napadá:

1. HEPA filter - väčšinu filtrov je potrebné vymeniť, umytie nepomôže,

2. Uhlíky K.O. - skontrolujte iskrenie, prípadne aspoň dreveným páratkom vyčistite medzery na komutátore,

3. Motor K.O. - motor má napr. medzizávitový skrat. Ešte točí, ale prehrieva sa. Tepelná poistka zasiahne. V domácich podmienkach sa to dá občas poznať vizuálnou kontrolou vinutia, prípadne meraním odoberaného prúdu a účinníku,

4. Tepelná poistka K.O. - súčiastka stratila požadované vlastnosti a vypne skôr ako je potrebné,

5. Ložiská K.O.

6. Chladenie K.O. - malé vysávače sú častokrát chladené prefiltrovaným vzduchom, ktorým sa vysáva. Chladenie čistým vzduchom - obtokom "bypass" je doménou väčších, ťažších a drahších modelov. Posledný HEPA filter býva zaradený tradične až na výdychu, aby pobral prach z uhlíkov. Na druhej strane, jemný prach sa môže dostať do motorového priestoru a trochu ho upchať. Ak sa tam utvorila väčšia vrstva na strategických miestach, chladenie nemusí stačiť.

hodnocení

0x

Typ, výrobce?

Chtěl jsem se podívat na filtry v popisu vysavače..., typ se asi od VÁS nedozvíme...jednoznačně ucpané filtry (filtr), nebo vzduchové cesty; kupte nové filtr-y...Případně zkuste pustit bez HEPA filtru, zda vypne přehřátím...

kepler*
hodnocení

Jak jsem psal, nic k tomu vysavači jsem nenašel, ale to je jedno. Zakopaný pes asi bude v tom HEPA filtru.

knihomolka
hodnocení

0x
Nepřehřál se? ( už se mi to párkrát taky stalo)
Zchladl a pak bylo vše v pohodě :)
kepler*
hodnocení

Vždyť to píšu v popisu otázky. Ale proč k tomu došlo? Předtím jsem pár měsíců vysával bez problému.

sykorka*
hodnocení

0x