Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastová okna - fa Macek

Od: jozef111* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, nebo večer, uvažuji o výměně oken za plastová. Má někdo zkušenosti s firmou Okna Macek? Pořád nám chodí do schránky letáky, tak bych chtěl o nich vědět něco i ze strany zákazníků.

Děkuji a zdravím.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Josefe, desítky stránek již bylo popsáno o plastových oknech. Ale i o dřevěných, hliníkových.

Každé okno musí splnit ČSN. Recyklát se přidává do každého plastu. Není důležité, jaký profil vyberete, ale důležité je zasklení, střední těsnění parotěsné a vzduchotěsné zapravení do zdi, zateplení rámu a ostění okna...

Doporučím: trojskla 4/16/4/16/4, poptat 30 firem, 10 jich vybrat a znovu oslovit s upravou ceny.

Zkuste hledat na internetu, třeba: správná okna, dobrá okna, jak na okna atd...

Pamatujte, že nejsou nejlepší okna a ty nejlepší okna má každý doma.

jabraka*
hodnocení

1x

Tyto okna neznám,jsme vždy otroci důvěry.Chce to obejít pár jejich zákazníků a zeptat se,jak jsou spokojeni.Co se týče profilů,většina firem používá profily 2 - 3 výrobců a pak záleží nejvíc na doplňcích.

Ale chtěl jsem spíš jenom doplnit.Recyklát z PVC oken se zpět prakticky nepoužívá.Ještě nedávno byl vůbec problém odpady z profilů zpracovat.Vlastnosti plastu,rázuvzdornost a vysoká teplota tavení jsou dost překážkou dalšího zpracování.Podle zkoušek fyzikálních vlastností je změna mechanických i chemických vlastností dost výrazná i při malém přídavku recyklátu.

Před lety jsem pracoval na výzkumném úkolu kolem materiálů na okna,tak se tato zjištění projevila.Je možné,že technologie během let poskočila natolik,že už se zádrhele částečně vyřešily.

JABRAKA

doplněno 12.02.10 14:20:

Pokud chce někdo bližší informace o recyklaci PVC,je tu odkaz: www.ekolist.cz/do/...

Přední výrobce okenních profilů z PVC-U, ...udává, že 97,5 % materiálu použitého na plastovém okně je možné znovu zhodnotit. ... na plastová okna v ... vybouraná okna z PVC-U rozdrcují, drť se čistí a jednotlivé složky se separují na PVC-U, kov a gumu. Získaný podíl PVC-U se dopravuje zpět do výroby nových okenních profilů, kde je recyklovaný PVC-U zpracován zpět na nové profily. ...

a teď kde je pravda, jako u EPS?

fidonet*

někteří z recyklátu pořad vyrabí. například madélka k balkonovým dvežím. Vysledkem je, že ušetří 10 korun, ale recyklované madelko brzy zešedne a je škaredé. Pak je třeba si dát pozor na dodané kliky. Výrobky ze ZAMAK, ALU anebo ze slovenska náhražky kvalitních klik. taky časem je poznat kvalita. Některé jsou celoplastové, jiné magneziové. Dodavatelé teď šetří všelijak.

Ohledně montáže a oken o tom nevím vůbec nic, ale velmi dobrý příspěvek je trochu nad tim mým. Okna brát raději trojitá než dvojitá, ale jak říkam, tohle už je mimo mé znalosti. Mohu jen přispět k doplňkům / kliky, profily, kování , krytky, spojky ...

kytka*
hodnocení

0x

Víte co jsem slyšela -jestli chceš okna Macek, dej si radši pár facek. Ale ono se toho napovídá.

fidonet*
hodnocení

0x

Okna Macek ne, ale asi s 50 jinýma. Ono jde taky o to, jaké používají profily, kování, materiály. Jaké vám nabídnou kliky, v jaké kvalitě a kolik z vás chtějí vytáhnout peněz. Kování se dá koupit za 115.-, náhrada za 100.- a aušus za 30.- ( hypotetické ceny ). Takže jaké vám nabídli kování? Roto, Winthause, Maco? Kliky se dají koupit za 115.- ale taky za 9.- ( podložené ceny ). Pak vám ale nevydrží na věčné časy, jak si přejete. Nejde jen zaplatit tu práci, ale kvalitu dodaného zboží. Pozor na recykláty, jsou levné, ale škaredé a budou ještě škaredější. To byla pro vas informace co si pohlídat. Zkušenosti s touto firmou nemám a neznám je ani z doslechu. Mohu vidět webové stránky?

jozef111*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, akorát že já jsem se ptal na zkušenosti s právě to konkrétní firmou. Co se týče názoru na plastová okna jako celek, v podstatě kolik lidí, tolik názorů. Zdravím.

misute*
hodnocení

0x

hodne oken jsem vozil z polska do firem ktera je dale vydava za sve takze je rozhodna jen cena a vetsina oken u nas jsou poloci

standam*

jj, i ceske fi. si nechaji delat ramy v polsku a dokonce jsou i bez kovove vystuky.

zde se nevyplaci setrit, radeji zaplatim o 15tis. vice nez nejake sumty. Ja osobne sel zlatou stredni cestou a jsem spokojen.

arakain77*

Možná to nevíte nikdo,ale Okna Macek má své výrobní kapacity právě v Polsku.Euro Jordán má profily z Polska a kování Roto.POkud by jste chtěli opravdu kvalitu,ptejte se v Dafe plast Jihlava,nebo Multifen Jaroměřice nad Rokytnou.Případně AZ okna z Veselí nad Moravou.Pro srovnání:macek,jordán_Škodovka,,,,,,Dafe,Multifen,AZ okna-Mercedes.

a jaký je rozdíl mezi profily vyrobeným, tam nebo onde?

Děkuji

arakain77*

Ten rozdíl je hodně velký.Síla stěn profilu a houževnatost,a hlavně kvalitní silnostěnná výztuž.To mluvím o výrobcích oken.Částečně i profilů.Já uvedl své poznatky z mojí praxe.Dělám v oboru oken hodně dlouho.Se všema firmama CO JSEM UVEDL,JSEM NĚJAKÝM ZPŮSOBEM V KONTAKTU.

nezpochybňuji Vaše kvality a znalosti, měl jsem spíše na mysli, jak hodně jsou slabé profily OK. Páč ČSN stanoví kolik musí být minimum. Domnívám se, že si žádna firma nedovolí dodávat něco co nesmí.

arakain77*

Ale to ani nemusíte.Pokud mi je známo,skoro každá firma hledá co nejlevnější komponenty a prodává co nejdražší výrobky.Tudíž veškerfé oknařské firmy kupují profily na hranici norem(převážně z Polska).Já jen tvrdím,že existuje pár firem,které dělají poctivou práci.

souhlasím a je to u všech výrobků.í

arakain77*

Já si myslím,že všichni výrobci něčím překvapí.Moji rodiče mají okna od Macka,tchán od AZ okna a já euro od TWW.Všichni jsme spokojeni.Možná to bude tím,že jako zkušený montér a technik odstranuji kdejaké vrznutí...

ano je to o montáži, hlavně o montáži

davidek*
hodnocení

0x

Dobrý den, my jsme si nechali dělat okna na baráku u této firmy na plastová okna, máme je již půl roku a zatím jsme spokojeni, byli tam nějaké dodělávky ale na reklamaci reagovali dobře a ihned přišli chyby napravit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]